A telefonom ( Android, DooGee X5Pro ) 1-2 napja összevissza mutatja a töltöttséget, sokszor kikapcsol, használhatatlan. Ez akku vagy telefon hiba lehet?
Az elmúlt napokban a fent irt androidos DooGee x5 Pro-om teljesen meghülyült, megbizhatatlan lett. A töltöttség egyik pillanatról a másikra lecsökken illetve van hogy több lesz. Leirok néhány konkrét példát.
1. 70% körül kikapcsolom a telefont és ráteszem töltőre...amint elkezdi tölteni, nem onnan folytatja, hanem kiir pl 2%-ot és onnan nagyon lassan megy felfele.
2. Az előbbi szituban leveszem tegyük fel 30%-nál, nem kapcsolom be, csak kihúztam a töltőről...visszadugom és már 85%-ot ir ki.
3. Elvileg van benne 60% körül és egyszer csak kikapcsol és nem lehet visszakapcsolni, mert 1% sincs már benne.
4. Ha esetleg birja 30%-ig, akkor onnantól ugy merül egyesével mintha normál tempóban számolnék vissza és kész, kampó...megint 0%.
Néztem hozzá gyári aksit, 4ezer Ft-ért már veszek hozzá újat, csak az a kérdés hogy egyáltalán miben keresendő a hiba, mert ha a telefon vagy a rendszer a hibás akkor feleslegesen nem rendelek hozzá.
Köszi előre is a választ!
Sajnos ez az olcsó húsnak híg a leve tipikus esete. Nem érdemes olcsó kínai noname készülékeket venni, ugyanúgy, mint 2-3 százezres csúcskészülékeket sem. Ha ebben az árkategóriában gondolkodsz, vegyél inkább egy ilyent:
Nem egy csúcskészülék, de bevált márka, megbízható minőség, precíz összeszerelés. (nekem már 5 Motom volt az évtizedek alatt, így tapasztalatból mondom). Az alap dolgok simán futnak rajta, és szerintem 3 évig semmi gixer nem lesz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!