Viberen meg lehet változtatni az üzenetek dátumát utólag?
Reszben. De ehhez eleg sok dologhoz kell erteni. Es az eredmeny is felemas lesz.
Androidra tudom csak az elmeleti megoldast.
A Viber a kuldott es fogadott uzeneteket egy helyi adatbazisban tarolja telefonodon.
Elso korben root jogot kell szerezni a telefonodra hogy az applikaciok adatbazisahoz hozzaferj.
A Viber is az uzeneteket egy SQLite3 adatbazosban tarolja. Azt letoltod.. megfejted a tablaszerkezetet es a kerdeses bejegyzes datumat atirod. Majd visszatoltod az adatbazist.
De ez csak a Te telefonodon fog latszani, a masik felnel minden marad a regiben.
@5: és a Viber az első indításkor szinkronizálja az üzeneteket a szerverrel; majd az inkonzisztenciát jobb esetben kijavítja, rosszabb esetben az egész adatbázist korruptnak tekinti...
Ha egyáltalán hajlandó használni a berhelt adatbázist.
7:
Ha amig ki nem probalja valaki addig nem lehet tudni....:) Vagy Te 100% biztos vagy benne? :) Mert en nem...ezert is irtam hogy elvi lehetoseg.
Egyebkent meg hogy a szerverrel szinkronizalja magat szerintem azert nem letezik, mert miota Viber a Viber, mindig magadnak kell gondolkodni a biztonsagi mentesrol. Ha nem teszi meg valaki bukta a beszelgeteseit. Szerintem ha lenne szerver "szinkron" mi ertelme lenne ugyan a biztonsagi mentesnek (pl. Viber koltoztetesnel)... csak hogy szivassak a jonepet? :)
De most mar ki fogom probalni amit irtam, kivancsi vagyok... :)
Na kozben ezt talaltam, ami alatamasztja a kovetkeztetesem:
"Viber does not store any of your conversations on its servers once it has been delivered. "
Forras:
Most ha a Viber nem hazudik, akkor az azt jelenti, hogy a Viber a kikezbesitett uzeneteket NEM tarolja a szerverein. Ergo ez azt jelenti hogy nincs is mivel szinkronizalni a helyi adatbazist... Max inditasnal a meg ki nem kezbesitett uzenetek jonnek at... de a regiekhez mar nem nyul.
Az mas kerdes, hogy azt eszre veszi-e hogy buheraltak-e az adatbazisban. De ez mar ugye proba cseresznye kerdese...
De bizom benne, hogy a szerver szinkron tema igy megnyugtato..
@9: attól még a partnerednél levő adatokkal összehasonlíthatja a nálad levőket, hogy ugyanaz a beszélgetés jelenjen meg mindkettőtöknél.
Az adatbázis esetében pedig biztos, hogy van valami ellenőrzés az épségének a megállapítására, pl. egy ellenőrzőösszeg. És ha a buherálásnál nem generálod újra a változásnak megfelelően, akkor egyből detektálja, hogy a adatbázisod korrupt.
Ez persze nem száz százalék, de jobb helyeken az adatbázis épsége lényeges szempont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!