Véglegesen felragasztott korona formáján utólag tudnak változtatni?
Aki nem ért hozzá kicsit sem, az szóljon már hozzá. Véglegesen beragasztott koronát csak roncsolással lehet levenni, így ha le kell venni, biztosan új koronát kell csinálni.
Lehet csiszolni belőle és a szájon belül. Nem lehet a végtelenségig csiszolni, de ezt a szépséghibát biztosan tudják korrigálni.
#5 "Véglegesen beragasztott koronát csak roncsolással lehet levenni, így ha le kell venni, biztosan új koronát kell csinálni."
Ezt a mondatot gondold át mégegyszer, és talán olvass utána! S még te hülyézzel másokat!
Nekem másfél hét után szedték le a frissen készített végleges(!) ragasztóval felrakott koronámat fogbélgyulladás miatt. Gyökérkezelték a fogam ismét, utána gyönyörűen visszaragasztották a koronát, immár 8 éve. Ennyit arról miszerint nem lehet leszedni, csak roncsolással a koronát!
Neked egy tapasztalatod van, nekem meg ott az egész internet, tapasztalt fogorvosok írásaival. Neked szerencséd volt, van ilyen is.
A véglegesen beragasztott koronát általában csak a korona átvágásával tudják eltávolítani, ilyenkor pedig már nem használható újra. Végleges beragasztás után ha a fog érzékeny és gyökérkezelésre kerül a sor, azt is a korona átfúrásával csinálják, nem pedig leveszik. A korona átfúrása pedig kompromisszum, mert nem lehet tökéletesen megcsinálni a gyökérkezelést koronán keresztül. Ha leveszik, akkor meg nem igen tudják újra felhasználni. Neked szerencséd volt, de általánossában az igaz amit írtam. Éppen eleget olvastam már róla a neten.
Csak tényeket közlök!
Máskor ne ostobázz le másokat, ha te még nagyobb blődségeket irkálsz!
Szép estét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!