A neten azt írják, hogy mobilinternet használatakor 100 szöveges messenger üzenet 10 KB. Mégsem így van?
Figyelt kérdés
Ha elküldök kb 5 szöveges üzenetet, utána azt jelzi, hogy 1 MB adatot használtam el. Miért lehet ez?2018. júl. 18. 14:02
1/7 anonim válasza:
mindig minden körülmények között 5 csak normál karakterekből álló üzenet 1 MB ?
2/7 anonim válasza:
Ha felcsatlakozol a netre, akkor a rendszer mindig lefoglal 1Mb adatot, ennek valami technikai oka van. Ha 1Kb-ot használsz el, akkor is lefoglalja az 1Mb-ot, és ezt ki is jelzi. A tényleges forgalmat akkor számolják el, ha lecsatlakozol a netről.
A külömbözetet lecsatlakozáskor természetesen automatikusan jóvá írják. Tehát ha 10KB-ot használsz, akkor 1014Mb-ot visszakapsz.
A 100 messenger szöveges üzenet viszont biztos nem fér bele 10KB adatba, ennél szerintem több. Meg időtől is függ, ha nagyon lassan kapod, akkor folyamatosan ellenőrzi az üzeneteket, ami üzenet nélkül is adatot fogyaszt.
A lényeg, hogy lecsatlakozás után visszaírják azt, amivel kevesebbet használsz, mint 1Mb.
3/7 A kérdező kommentje:
A telefonomon a beállításoknál néztem meg, hogy mennyi adatot használtam ma, ott jelzett ennyit. Max. 5-6 üzenetet küldtem és 1,41 MB-ot jelez.
2018. júl. 18. 16:07
4/7 Alex Fly válasza:
Nyilván nem csak a Messenger forgalmazott adatot ezen idő alatt. Egy okostelefon attól (is) okos, hogy állandóan online...
5/7 A kérdező kommentje:
Meg lehet nézni külön minden alkalmazást, hogy mennyit fogyasztott.
2018. júl. 18. 19:10
6/7 Alex Fly válasza:
@5: igen, meg lehet nézni. De azt is megnézheted, hogy a Messenger által forgalmazott adatokból hány kB maga az üzenet és mennyi a háttéradat?
7/7 A kérdező kommentje:
Csak 207 kB volt háttéradat
2018. júl. 19. 15:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!