A goole fotó tömörítve tölti fel a képet a telefonról?
Ha azt választottad, akkor igen.
Van két opciód: vagy teljes méretben tölti fel egy megadott méretű tárhelyre, vagy tömörítve és akkor korlátlan helyet ad...
# 2
Akkor legyen az
általában minden kép tömörített, mert a legtöbb eszköz JPG formátumot haszná, ami egy tömörített képformátum. nem egyesével tárolja minden képpont információit, hanem egy algoritmus alapján egyszerűsíti a képi tartalom leírását, ezzel helyet spórol neked. minél nagyobb a tömörítés, annál jobban elnagyolja a kép pontos leírását és ettől annál rosszabb lehet a kép minősége.
a Google Photosnál úgy tudom meg lehet adni, hogy az eredeti képet töltse fel (ami már eleve tömörített), ilyenkor nem változtat a kép tömörítésén, vagy be lehet állítani, hogy optimalizálja a képek tömörítését, ilyenkor a program áttömöríti a képet egy szerinte ideálisabb mértékű tömörítésére (az egy érdekes kérdés, hogy vajon minőség vagy méret alapján optimalizálja a tömörítést). érdemes megnézned, hogy milyen beállításaid vannak a Google Photosban, illetve, hogy látsz-e minőségromlást a más tömörítés miatt. sok más céghez hasonlóan a Google is elég sok energiát fektet a minél hatékonyabb tömörítések kidolgozására, hogy látható minőségromlás nélkül tudják ugyanazt a képminőséget minél kisebb helyen tárolni. szóval elvben nem lehetetlen, hogy a kisebb méret miatt nem érzékelhető minőségromlás.
a tömörítettlen képformátumok, mint a RAW, TIFF, stb. rendkívül nagy helyigényűek, ezért ilyeneket a telefonok alapból egyáltalán nem használnak (újabban be lehet állítani már telefonoknál is, de alapból nem ezt szokták felajánalni) és a komolyabb fényképezőgépeknél is neked kell beállítani, ha annyira fontos a minőség, hogy ezt használd.
# 4
Egyébként tisztában vagyok a dolgokkal amiket írsz mert én fotózok pl dslr géppel is.Azt is tudom ha telefonon szeretnék pl raw ban fotózni akkor rootolni kéne a telefont bár ezt sem minden telefon tudja ugye bár,de nekem az lenne a lényeg,hogy ugye mivel írtad a jpg is már tömörített és veszteséges nem alkarok még több veszteséget a minőségben.Ja és dslr en csak raw ban fotózok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!