Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Apple telefonokat tényleg egy...

Apple telefonokat tényleg egy nagy szenvedés összekötni PC-vel?

Figyelt kérdés

Tényleg egy csomó időt vesz igénybe pár zeneszám átküldése? Igaz, hogy egyáltalán nem olyan mintha egy androidos mobilt vagy egy pendrivet dugnánk a gépre?

Külön program kell, meg hasonló vacakolás az egész?

Ez igaz?

2018. jún. 4. 23:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
34%

gondolom az is haladás a korral hogy nem tudok flac-ot másolni az ipodra, csak az m4a megy rá, de azt is leviszi az itunes 192kbps-ra mert csak konvertálva másol át.

az apple arról híres hogy megvette kilóra az arra hajló embereket a marketingjükkel majd beszívta őket az apple ecosystembe. vegyél ipodot iphonet ipadet imacet macbookot meg azt a hülye órát is, de még a béna hangvezérlős vackod is vedd meg. persze majd évente vedd meg mindből az új modellt

2018. jún. 5. 18:07
 12/16 Alex Fly ***** válasza:

@9g már bocsb de ha a winyón ott van kb. 300 GB zeneb akkor ne kelljen már -esetleg rosszabb minőségben- megvásárolni vagy ismét letölteni, ha hallgatni szeretném egy Apple készüléken. Arról nem is beszélveb ha az adott zenei anyag nincs kereskedelmi forgalomban vagy nem érhető el az Apple vagy partnerei kínálatában.

Számomra inkább az lenne az alap, hogy minden korlátozás nélkül másoljam az adataimat az eszközeim között -ahelyettb hogy ezt valamelyik gyártó cég döntené el helyettem...

2018. jún. 5. 19:17
 13/16 anonim ***** válasza:

#12 - igen, nekem is vannak ilyen cuccaim (pl. a 80-as évek magyar underground-ja). De ez nem jelenti azt, hogy kábeleket dugdosok össze-vissza, erre van a Plex szerverem. Mobilnet szinte mindenhol van, lényegében bárhol hozzáférek, akár külföldön is. Itt természetesen nem csak a zenék, a filmek is ott vannak, nem kell óriási sávszélesség, hogy akár útközben nézzem (bár telefonon nem egy élmény).

A zenei minőségben biztosan igazatok van, utcán, bringán, vagy autóban azonban nekem pl. halál mindegy, hogy losless, vagy sem, azok a hangcuccok, amiken keresztül ilyenkor hallgatom, úgysem adják ezt ki, és szerintem ez sokkal általánosabb használat, több átlagember van, mint hangmérnök :-)

És ami a legfontosabb: ahogy az idvX tag-ek szerkesztésére, úgy az offline szinkronizálgatásra sincs időm, és nem is akarok ezzel foglalkozni, a szabadidőm ennél sokkal drágább, minthogy ilyen felesleges hülyeségekkel töltsem el. És nem az Apple marketinget „vettem meg”, hanem a technológiát, ami emögött van, ugyanezt csinálom Windows alatt is, és ugyanezt csináltam, amikor még Android-os eszközöm volt. Kábelen max. firmware-t másoltam rá.

2018. jún. 6. 17:55
 14/16 anonim ***** válasza:

" És a kivánságműsorokban direkt kértük, hogy ne pofázzon bele mert fel szeretnénk venni és azért is beleböfögött a műsorvezető. :D:D

Visszatérve a kérdésre.

Kábelen keresztül nem olyan mint az android, viszont nem szenvedés.

Nem mindegy, hogy itunes vagy egy mezei fájlkezelő?

2018. jún. 7. 00:42
 15/16 Alex Fly ***** válasza:

@14: természetesen nem mindegy. A 21. században alapvető lenneb hogy a létező elterjedt nyílt szabványos protokollokat használja mindenki. Elváromb hogy ha a számítógéphez csatlakoztatok valamit, azt minden külön program telepítése nélkül használhassam. Ha pl. fájlokat akarok rá másolni, akkor azt az erre szolgáló jól bevált fájlkezelőmmel tegyem és ne kelljen minden egyes eszközömhöz külön stuffokat telepíteni y már ha az általam használt platformra hajlandó elkészíteni a gyártó (az emlegetett iTunest pl. Debianhoz egyik repóban sem találtam, de még a forrását sem, hogy lefordíthassam magamnak).

Értem én hogy Apple, de attól még nem kellene szembemenni a fejlődéssel.

2018. jún. 7. 08:43
 16/16 anonim ***** válasza:

Igen, csak a véleménykülönbség ott van köztünk, hogy a kábelen történő offline szinkronizációt én a múlthoz sorolom, nem a jövőhöz (és már a jelenhez sem nagyon). A fejlődés ezen iránya rossz, más cégek, pl. a Google Chromebook elképzelése sem az offline működés felé megy, nagyon helyesen szerintem.

Netes szinkronizálás terén pedig nincsenek elmaradva, évek óta natívan támogatják az összes valamire való nyílt (és zárt) protokollokat (ellentétben pl. az Androiddal, ahol a Google saját protokollját és az ActiveSync-et támogatja natívan, semmi mást).

Az iTunes nem lesz opensource, aminek nyilván vannak üzleti és biztonsági okai, na meg talán az, hogy a Linuxos felhasználói tábor nem kimutatható érték az Apple meeting-eken. Az opensource „élharcos” Google sem adta ki még a nyomorult Drive-ot sem Linuxra, 3rd party, fizetős megoldással lehet használni. De nem fikázom, csak jegyzem - ez volt többek között az egyik oka, hogy nem tudtam megmaradni Linux desktop-on, pedig nagyon sokáig használtam, és nagyon szerettem (igazából most is, de napi szinten már nem használom). Tudom, vannak alternatívák, de bőven elég nekem a linuxos munkáim során workaround-okat és hack-eket gyártani, otthon működjön már minden rendesen :-)

Az egész sírás-rívásnak pedig úgysem technológiai alapja van, hanem anyagi, innentől pedig igazából nincs azon mit csodálkozni, hogy egy, a zene/film/sorozat eladásból profitáló cég nem próbálja meg elősegíteni a lopott dolgok terítését az eszközein, és egyáltalán nem csodálkoznék azon, hogy ha ezt pl. a Google is előbb-utóbb elkezdené.

2018. jún. 11. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!