Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Elutaltam az årát de nem...

Elutaltam az årát de nem küldi a telefont. Mitėvő legyek?

Figyelt kérdés
Mår 2 hete. Vissza is igazolta a pénz megérkezését de csa hiteget.

2018. ápr. 16. 09:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Előreutalással csak ismert, megbízható helyről veszünk bármit is, ez alapszabály. Továbbá az utánvét sem garancia többre, minthogy kapsz egy csomagot. Hogy most abban épp telefon, vagy féltégla van, csak utólag derül ki, ha nem videózod le a kibontást és az átvételt is. Vagy bontod ki a futár szeme láttára.

Amit tehetsz:

Feljelented a rendőrségen. Mondjuk ez főleg akkor válik be, ha már több feljelentés is van az illető ellen. Játszhatsz amúgy magándetektíveset is, és kikutathatod magad a címét, de így még a végén te is megszívhatod, ha esetleg egymásnak estek.

2018. ápr. 16. 12:43
 12/21 A kérdező kommentje:
Jófogáson történt.30000 ft ért rendeltem egy j5ös samsungot.szuper jól volt összerakva a hirdretés.1,5 garancia fél éves készülék blokk lefotózva.korrekt válaszok a kérdésekre.gondoltam legyen mert elviszik.tel számot kértem és számlaszámot. De fel már nem hívtam mert siettem melóba.átutaltam. vissza is igazolta aztán jött az időhúzás a feladással.aztán meg a posta lassú pedig már úton van a csomag.bizonylat a feladásról sehogy se akart előkerülni.telefonon letiltott. Csak akor csörög ki ha privát számról hívom persze nem reagál rá.mint ahogy a levelekre se sms re se Pénteken feljelentettem.jelentettem a jófogáson az ügyet csaoltam a beszélgetést. Mit tudok még tenni.hogy mást ne tudjon megķároßítani ha már én el is buktam a pénzem?
2018. ápr. 16. 13:15
 13/21 anonim ***** válasza:
48%

Azon túl hogy nem jött össze, mit láttál abban a Samuban?

Most nézem , hát biz én még újonnan se adnék 20 ezret érte.

2/16 GB egy nagy nulla.

Akku szintén semmi.

Nem FHD.

Az Eustosk-nál most egy Xiaomi redmi 5A pont ennyit tud mint ez a Samu és ez 26000 ft újonnan.

De egy új Samsung 55000ft , na ez aztán nem éri meg. Ennyi pénzért már tényleg jó telefonokat lehet venni.

2018. ápr. 16. 14:18
 14/21 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Banknál kérj cashback-et is, ennyit tudsz tenni. Jelentsd fel rendőrségen és azzal a jegyzőkönyvvel.
2018. ápr. 16. 14:19
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

"Banknál kérj cashback-et is, ennyit tudsz tenni."

Kérni kérhetsz.

Akkor adják vissza, ha a számlatulajdonos beleegyezik. Gyanítom ha rajta múlt volna, akkor nem itt vitatkozunk rajta.

2018. ápr. 16. 15:08
 16/21 Ypszilon1980 ***** válasza:
Talán beijed... hátha.
2018. ápr. 16. 15:10
 17/21 A kérdező kommentje:
Bementem a bankba is ma.erstés az ő számlája is és az enyém is .ezt csak úgy .gondoltam hátha tudnak valami okosat mondani.a jegyzőkönyvet lemásolták és úgy tűnt van remény a visszaszerzésre.nem is gondoltam volna.izgatottan várom az ügy végét.szerintem jobban járna ha viszaküldené mert a rendőrök úgyis megtalálják.
2018. ápr. 16. 16:23
 18/21 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%

Nem akarlak elkeseríteni, meg nem tudom a statisztikákat, de az ilyen visszaszerzésekre nem tudom mennyi az esély.

Szerintem jól tetted, mindent elkövetsz, ez nekem nagyon tetszik és ügyesen csinálod.

Ugye ilyenkor sajnos kell a kedvezményezett beleegyezése is, de jó, hogy a jegyzőkönyvet is vitted, mert így jogtalan haszonszerzés miatt visszahívják vagy próbálják visszahívni az összeget, de azért ez hosszabb folyamat, remélem sikerül.

Rendőrség persze megkeresi őt és visszakövetelik a pénzt, de ha nem adja, akkor csak polgári perben tudod tőle visszakövetelni.

Remélem, hogy ezektől beijed és akkor le lesz zárva.

2018. ápr. 16. 16:35
 19/21 anonim ***** válasza:
50 000ft alatt szabálysértés.
2018. ápr. 16. 17:23
 20/21 anonim ***** válasza:

"50 000ft alatt szabálysértés."

Akkor meg pláne hideg víz a pénzre.

"de jó, hogy a jegyzőkönyvet is vitted, mert így jogtalan haszonszerzés miatt visszahívják vagy próbálják visszahívni az összeget, "

A csak a banki csatornákon futó összegek fölött rendelkezik, ha ez már a számlán landolt, akkor a bank nem hív vissza semmi miatt. Az ügyfél kérelmezi a visszahívást, a bank átadja a másik banknak a kérelmet, az pedig nyilatkoztatja a számlatulajdonost. A válaszadás önkéntes. Ha nem válaszol, nem kötelezhetik semmire. Ha nemleges a válasz, szintén zenész. Ha valami csoda folytán meggondolja magát, választhatja a beleegyezést is, ebben az esetben van visszautalás.

A bíróság max azt teheti, ha a kérdező pert indít és helyénvalónak találja a követelést (jogtalan haszonszerzés), behajtást rendel el.

Mentesül azonban a levonás kötelezettsége alól a munkabérnek az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegét - jelenleg 28 500 Ft-ot - meg nem haladó része ("levonásmentes munkabérrész"). Ha ettől nincs több jövedelme, akkor felfüggesztésre kerül a behajtás.

Van sok lehetőség, és megannyi buktató. Sajnos az sem számít, ha engem is áthajint 30 ezerrel, nem lehet összevonni hogy túllépje az 50-es határt. Csak akkor érvényes ha megint utalsz neki 30 ezret, pl rendelsz még valamit, akkor már nem szabálysértés ha azt sem teljesíti.

2018. ápr. 16. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!