Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hogy hasznosíthatnék régi...

Hogy hasznosíthatnék régi telefonokat?

Figyelt kérdés

Kaptam 300db telefont többszáz alaplapot alkatrészt és többszáz burkolatot.

A legújjabb 2010-es. a legrégebbi 1996. sony sonyericsony ericssony alcatel nkia siemens samsung...stb

Nem tudom eldönteni hogy eladni vagy szerelést vállalni érdemeseb.

Már mindenki az okostelefonját nyomkodja ezek még az okosember korszakból származnak.

Te mit döntenél mit kezdenél egy ilyen lehetőséggel?

2018. márc. 15. 20:28
 1/7 anonim válasza:
100%
Okostelefont lehet használni biztonsági kameraként. Van rá egy alkalmazás, rákeresel:Alfred és meg lesz
2018. márc. 15. 20:52
 2/7 anonim ***** válasza:
77%

A legegyszerűbb megoldás, ha inkább eladod. Egy felsorolást csinálsz, beazonosítod az alkatrészeket ( ha nem címkézve adták), és a vaterán, vagy egyéb oldalon felkínálod eladásra.

Egy része biztos elmegy, de sok régi alkatrészt már nem is keresnek.

Megkérdezhetsz telefon szervízeseket is, lehet, hogy kellene neki belőle. Ár megegyezés szerint.

A fennmaradó alkatrészek felhasználási módja: méh telep, faldíszítés, vagy:

Én asztallapot díszítenék vele: Asztallapnak való anyagot (vagy egy kész asztal lapját) lecsiszolnék, semleges alapszínre lefesteném, és csinálnék köré egy pár cm magasságú keretet. Az asztal festett felületén, mintákban elhelyezném az alkatrészeket, és akril műgyantával önteném ki. Teljes kikeményedés után a keretet eltávolítanám, az éleket lekerekíteném, majd csiszoló- és polírkoronggal tükörfényesre varázsolnám. Egyedi asztal lenne....

2018. márc. 15. 20:52
 3/7 A kérdező kommentje:
Nekem nem kell biztonsági kamera. IP kamera van a laborban. És nincs közte olyan ami alkalmas lenne. Riasztóba beszereltem egyet de nem kell annyi aba se.
2018. márc. 15. 21:04
 4/7 anonim ***** válasza:
70%
Hulladékudvarban nem kell érte fizetned ha leadod.
2018. márc. 15. 21:11
 5/7 anonim ***** válasza:
36%
Ja, hulladékudvar. Másra nem igazán jó.
2018. márc. 15. 21:41
 6/7 anonim ***** válasza:
51%

Hé! miért pontoztatok le?

Bútorasztalos szakmám az egyik, ilyen asztalt már csináltam díszkavicsos díszítéssel.... :-)

2018. márc. 15. 21:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Vannak olyan helyek, ahol nemhogy fizetned nem kell, de még neked fizetnek kilóra, ha az elektronikai hulladékot leadod. Nyilván, mert kiszedik majd belőle a még hasznosítható nyersanyagokat (arany, palladium, stb)
2018. márc. 16. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!