Vásárlás után letiltott telefon?
Figyelt kérdés
Tudom,hogy lerágott csont már,utána is olvasgattam,de hátha van valami megoldás. Tehát tavaly nyáron vettem egy telefont használtan,és tavaly decemberbe sosem engedett fel a hálózatra. Mivel az előző gazdája esküdött,hogy nincs letiltva a hálózatról,ezért a Samsung szervizzel hülyének nézve engem 2 hónapig ide-oda ment a telefon(én azt állítottam,hogy rossz,ők meg azt,hogy nem),mire felajánlottak nekem egy papírt,ami egy új telefon,vagy az ár visszaadását "kérvényezte".(UPC szolgáltatónál lett vásárolva eredetileg) Mivel ebbe belementem,megkaptam a papírt,és bementem a UPC-hez,ahol azt mondták,hogy akitől vettem hatalmas tartozása van,valszeg nem fogja visszafizetni. Tehát most itt állok egy papírral,amivel konkrétan a s*ggem kitörölhetem. A másik probléma meg,hogy a telefont kb 200 km-el alrébb vettem,tehát még az sincs,hogy fogom magam és átmegyek,bár lehet,hogy az lesz. Ilyen esetben mi a legjobb megoldás? Elmenjünk az eladóhoz,vagy mit tudnék csinálni? Tudom-tudom,máskor figyeljek oda,megértettem,nem kell kioktatni(bár nem sz*rér-hugyért vettem.) És az internetes IMEI checkherbe pedig CLEAN az állapota..2018. márc. 8. 14:15
1/5 anonim válasza:
"És az internetes IMEI checkherbe pedig CLEAN az állapota.."
Nem tesz semmit.
Csak nem jegyezte be a UPC.
A helyzeted jól látod, kitörölheted.
Polgári peres eljárást indíthatnál, de mivel a részletre vett készülék a kifizetésig nem kerül az előfizető tulajdonába, így jogilag te sem lettél a tulajdonosa. Így a pénzedért perelhetnél, ha arról bizonyító erejű okirat (szabályos adásvételi tanúkkal és valós adatokkal) készült.
Vagy ha nagyon nem akarsz vele szärozni, elviszed valahova kifüggetleníteni, utána működni fog a többi hálózaton.
2/5 A kérdező kommentje:
De ha kiüttetem akkor az illegális elméletileg nemde? Millió helyen azt olvasom h azért pénzbírság, meg társai jár.
2018. márc. 8. 15:05
3/5 Ypszilon1980 válasza:
Van adásvételi?
Keresd fel ha teheted és ezt mondd el neki. Pert indíthatsz, csak sok idő.
4/5 Ypszilon1980 válasza:
Az illegális, ha kiütteted, bár IMEI-t nem lehet megváltoztatni.
5/5 A kérdező kommentje:
Valami adásvételi szeruseg van igen,de szerintem nem valami hivatalos. Fel keresem mindenképp.
2018. márc. 8. 17:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!