Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Használt mobiltelefon eladásná...

Használt mobiltelefon eladásnál elkérhetik a személyes irataimat?

Figyelt kérdés
Ma eladtam egy régi használt telefonomat egy kis mobilos kereskedőnek. Átvette, de elkérte a személyigazolványomat és a lakcímkártyámat, és lefotózta. Kérdeztem, hogy miért van erre szükség? Azt mondta, hogy be kell magát biztosítania, hogy a készülék nem lopott. A fotókat 1 hét múlva kitörli. Nem nagyon értettem a dolgot. Rendben van ez így? Mindenhol így csinálják? Utólag már bánom, hogy inkább nem jöttem el és hagytam az egész eladást a fenébe, mikor kérte az irataimat.
2018. febr. 23. 22:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
63%

Ha lopott a telefon és megtalálják a boltban, akkor mi van?

Ezt így kell hogy magát biztosítsa.

2018. febr. 24. 05:56
 12/15 anonim ***** válasza:

Es ha megtalaljak a lopott telefont mivan?

Az elado aztmondja h a sractol van,,a srac azt h nem tole..

Akkor 1-1 ellen.

Meg ha kamera is felvette azon se fog tisztan latszsni,hogy az a telefon volt.

Az meg h le vannak fotozva az iratai nem jelent semmit,az lehet egy masik telefon miatt is.

2018. febr. 24. 11:08
 13/15 anonim ***** válasza:

Adásvételivel kell eladni a telefont. Azon szerepelnie kell minden adatnak, a lakcímnek is.

Ellenőrizheti, hogy a valóságot írtad-e be, de nem másolhatja le az okmányokat.

Természetesen a vevő adatait is ugyanígy ki kell tölteni.

Aki erre nem hajlandó (eladóként), attól nem kell telefont venni, mert 100% hogy valahol meleg a cucc, csak a baj lesz vele.

2018. febr. 24. 16:06
 14/15 anonim válasza:
Igen, el szokták kérni.
2018. febr. 25. 14:09
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a vélemények és tapasztalatok leírását. Sajnos semmilyen adásvételi szerződést nem írtunk. Úgy tűnik ez nem volt okos dolog, hogy odaadtam. Most már mindegy, legközelebb előbb gondolkodom.
2018. márc. 1. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!