Samsung A5 2017 ( Android 7. 0 Nougat gyári, ezzel vettem újonnan) nem tud kapcsolódni a kocsi bluetooth kihangosítóhoz. Mi lehet az oka?
Tehát a 7.0 bluetoothjából hiányzik valami akármi, ami az említett készülékek bluetooth szoftverében benne van?
Egyébként a kihangosító egy régi pofonegyszerű gyári Nokia CK-W 1-es. kb 14 éves utólag beszerelt cucc. De a 2014-es Honda CR-V gyári kihangosítójához sem csatlakozik...értem én ha fejlesztik a programot de akkor a legfejlettebb Note8 miért kattan össze 1 pill alatt a 14 éves cuccal? És a Not 3 ami öregebb az A 5 nél?
Semmi köze az androidhoz meg a Samsunghoz, meg bármi máshoz.
A bluetooth egy kommunikációs szabvány.
Harmincvahahány úgynevezett profil segítségével alkalmas a különböző szolgáltatások megvalósítására.
Az A520F 11 bluetooth profilt támogat.
Ha nincs közte a kihangosítód által használt profil, akkor itt a mese vége.
A kihangosítódról nincs információm.
"A Samsung.hu-nak sincs ötlete csak elvinnék szervizbe (kb 1 hónap). Van megoldás?"
Inkább a kihangosítód vidd el olyan helyre ahol ki tudod próbálni egy azonos telefonnal.
Nekem is A520F van, ha miskolci vagy akkor összehozhatjuk.
Ha 11 szabványt támogat az a5 2017 akkor ezek szerint pont az az egy nincs benne amit a 15 éves Nokia használ? A többi felsorolt készülékben meg pont benne van??? Ez véletlen ? Egyébként megyek miskolcra a jövő héten kíváncsi lennék... És köszi. A nokia cw-1 autós kihangosítót ki tudnád bulizni hogy mit használ?
Many thanks!!!
Elvileg 1.1 verziós HFP-t használ.
Az A520F is használ ilyen profilt, csak nem tudni melyik verziót (elvileg a legújabbat). És elvileg lefelé kompatibilis.
Szóval mennie kellene.
Viszont a Bluetooth szabvány mögött álló szervezet ösztönzi a gyártókat hogy a legújabb verziókkal dolgozzanak, így simán megeshet hogy egy már nem támogatott profil verzió valóban nem működik újabb készülékek esetében.
Igaz hogy az 1.1-et még nem vonták ki a forgalomból, de az ajánlott minimum verzió az 1.5.
Így megeshet hogy 1.5 alatti profilverzióval már valóban nem kapcsolódik az A520F, ha a tervezői figyelembe vették az erre vonatkozó ajánlást (azaz a Nokia nem ismeri az újabb, a A520F nem ismeri a régebbi verziót).
Értem és köszi!!
Azonban a Samsung Note 8 (a legeslegesleg) meg kapcsolódik azonnal.Összehasonlítottam és a 2 teló közöt csak a Low energy a különbség. Hogy van ez?
Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!