Miért gondolják azt sokan, hogy 2018 - ban 1 GB RAM kevés egy telefonba?
2016-ban is kevés volt.
Egyszerűen egyre több ram kell az alkalmazásoknak és a weboldalaknak is. Az meg nem tesz jót a felhasználói élménynek, ha rendszeresen újra kell tölteni az alkalmazásoknak.
Mert egyre inkább a telefonok átlagos felhasználása nem "átlagos". Aki csak telefonálásra, üzenetküldésre és alap feladatok elvégzésére használja, annak 1 GB is bőven elég.
(Meg sokan nem is értenek hozzá. Mikor a mostani telefonomat vettem egy kereskedésben, az előttem álló hölgy épp azt panaszolta el, hogy mennyire lassú az újonnan vásárolt telefonja, szinte használhatatlan. Már nem tudom milyen típus volt, de 4 GB Ram volt benne, arra emlékszem. Az eladó is megnézte, és látta hogy szinte az egész Ram terület ki van használva. Csak annyit kérdezett a tulajtól hogy "be szokta zárni használat után az alkalmazásokat?", amire csak annyit válaszolt, hogy "igen, vissza szoktam mindig lépni a kezdőoldalra". Magyarul a válasz az, hogy nem. A háttérben annyi alkalmazás futott, hogy alig maradt szabad memória. Bezárásuk után újra használható lett a telefon. - Szóval aki egy időben szeretne mindent csinálni, annak még 4 GB Ram is kevés, nemhogy 1.)
Attól függ minek kevés, milyen telefon.
Egy android 6-7-nek kell 3-4 GB ram.
nekem van viszont egy iphone 6, 1 GB ram van benne, ios 11.2-vel és simán fut.
Szóval nem mindegy milyen telefon.
Nem gondolják sokan, hanem tudják.
Pont azért kevés amiért kevés volt már 2017-ben, 2016-ban, 2015-ben, 2014-ben is. Sőt, már 2013-ban is 2GB-al jöttek a jobb telefonok.
@6: na ez nem igaz. Pont attól lesz lassabb, ha minden megnyitáskor újra be kell töltenie az appot ahelyett, hogy már alapból a memóriában lennének az adatok. A rendszer nagyon jól manageli a memóriát, nem az user feladata. És azért van az a RAM, hogy használjuk. Teljesen felesleges a 4 GB, ha állandóan üres.
A legrosszabbb amit a felhasználó tehet, hogy belebarmol a rendszer erőforráskezelésébe -akár manuálisan, akár valamilyen "tisztító app" segítségével.
#5-ösnek.
A telefonon tárolt képek mennyiségének, amik a háttértáron tárolódnak, nem sok köze van a rendszermemóriához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!