Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Meghalt a régi lg okostelefonom?

Meghalt a régi lg okostelefonom?

Figyelt kérdés

Másfél éve vetem használtan egy lg l2-t.

Már eléggé veterán, de csak az utóbbi 2 hónapban lett baj vele: először az akku valamiért egyre gyorsabban merült le, de más hardveres hibát nem tapasztaltam.

Tegnap egy tárgyaláson voltam, és kiszedtem előtte az akkut, és miután visszatettem nem akart elindulni.

Hiába nyomtam a bekapcs gombot, semmi nem történt.

Feltettem töltőre, de így se indul el, és azt se jelzi, hogy töltődne: csak annyi történik, hogy megjelenik az lg logo, majd eltűnik, és megint megjelenik, aztán megint eltűnik és így tovább.

Ha a töltőn van, akkor felmelegszik az egész készülék.

Csak az akkuval van baj, vagy temethetem ezt a mobilt?

2017. dec. 18. 02:38
 1/4 anonim ***** válasza:
26%
Igen, polgári temetést csinálj.
2017. dec. 18. 03:54
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Temesd el. RIP.
2017. dec. 18. 04:50
 3/4 anonim ***** válasza:
0%

Milyen tárgyalás az amin nem elég kikapcsolni/lehalkítani a telefont hanem az aksit is ki kell venni?

(így kell bizonyítani hogy tutira nem készül a mobillal suttyomban hangfelvétel?:)

2017. dec. 18. 15:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Előttem lévőnek köszönjük meg az értelmes és tartalmas hozzászólást. Egyébként a telefonod Bootlop-os lett. Az android nem tud megfelelően elindulni, ennek lehet szoftveres vagy hardveres gondja is. De nem valószínű hogy szoftveres gondja van, mivel ha nem piszkáltál a rendszer fájlokban, és gondolom root jogosultságod sincs, ezért több mint valószínű hogy hardveres a hiba. Az LG egy jó pár telefonjaiban el követett egy nagyon hosszú gyártási malőrt. Mégpedig a melegedés. A hő elvezetés nem sikerült nekik, emiatt a telefon könnyen túlmelegedett, aminek az lett az oka, hogy a processzor forrasztása elenged (ugye a gyakori hőtágulás végett, fizika, gondolom tiszta) emiatt nem kap elég áramot, így bootlop módba kerül, nem tud elindulni. A telefonodnak egy BGA Reball-ra van szükség. Amit senki nem fog elvállalni, mert nagyon macerás. (Youtube-n találhatsz róla videót, hogy is kell ezt megcsinálni) Több mint valószínű hogy kuka. Bár én házilag, kicsit morbidabb módszerral egy G3-mat megjavítottam. Igaz ez nem hivatalos, és nem is biztos hogy működni fog, de egy próbát megér, ha már a telefonod úgy sem működik, nagyobb kárt nem teszel benne. Szóval szétszedtem, processzorra pedig vasalót tettem, nyilván úgy csináltam hogy csak a vasaló hegye érjen hozzá, és csak a processzorhoz. Na és 5 percen keresztül erőteljesen nyomtam rá a vasalót. Így a nagy hő hatására a processzor alatt lévő forrasztóanyag meglágyul, a nyomás hatására a processzor újra érintkezni fog. (Ha szerencséd van) De ha nem, akkor is max 1 órát vesztettél az idődből. Szóval érdemes kipróbálni.
2017. dec. 19. 01:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!