Árt-e a telefonnak ha a töltőn hagyom teljes feltöltés után is és úgy használom?
Fogalmazzunk úgy, hogy a töltési ciklus szempontjából az a legjobb, ha meríted és feltöltöd.
Ezt a töltésvezérlő nem tudja megcsinálni, így rövid rátöltéseket végez. Ez pedig az egyébként várható élettartamhoz képest kedvezőtlenebb.
Kb. a garázsban tartott autó vs. a szabad ég alattival szemben.
Egy év alatt még nem jön ki a különbség, de később igen.
Ez nem teljesen igaz. 1# 2# 3#
Vannak telefonok amiket ha tőltőn hagyod és eléri a 100% akkor lekapcsol a tőltés.
És ha elkezded használni mikor rajta van a tőltőn akkor nem tőlti vissza, csak ha kiszeded a tőltő aztán vissza dugod akkor kezdi újra tőlteni.
Ez persze függ a telefonoktól nagymértékben.
"Vannak telefonok amiket ha tőltőn hagyod és eléri a 100% akkor lekapcsol a tőltés. "
Biztosan így van, de az én telóim, a rokonságban előfordulóak és amivel eddig találkoztam, egy sem volt olyan mint amit te említettél.
Amúgy biztosan igazad van, hogy van olyan.
#gyyom:
Ha otthon vagy a témában, válaszolnál nekem? Valahol mintha olvastam volna, hogy jobban kíméli az aksit, ha nem konnektroból, hanem számítógéprúl töltjük (nekem ott 2x annyi idő kb.), és nem kell fullra, csak olyan 90%-ra. Igaz ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!