Mikre kell figyelnem, amikor HASZNÁLT iphonet veszek?
Mennyire segitokeszek vagytok.
Imei szamat nezd meg, jelentkeztesd ki az eladot a szemed elott az apple idbol, kapcsold ki meg be a telot
Nem rizikós a használt iPhone vétele, ha tudod mit kell ellenőrizni, én sokkal inkább vennék használt készülékből iPhone-t mint bármi mást.
Előszöris a készülék IMEI számát ellenőrizd, először itt: [link]
Innen megtudhatod, hogy mikor lett vásárolva (garanciából vegyél le egy évet), mennyi garancia van még rá, és hogy esetleg nem-e egy korábban összetört/hibás de kijavított készüléket akarnak rádsózni, ez esetben azt írná ki a weblap, hogy "Sajnáljuk, de ez egy kicserélt termék sorozatszáma."
Egyéb kiegészítő információkat pedig itt kaphatsz a telefonról: [link]
Figyelj arra, hogy amikor megveszed, az eladó mindenképp lépjen ki a telefonból, különben nem fogod tudni használni a későbbiekben, ezt legkönnyebben úgy ellenőrizheted, hogy ha belépsz a beállításokba, legfelül az eladó neve jelenik meg, ha nem lépett ki, ha kilépett, akkor valami olyasmit kell hogy láss, hogy kérjük jelentkezzen be az iCloud fiókjába. Ezt nem tudom pontosan idézni, de valami hasonlónak kell ott szerepelnie.
Ha kijelentkezett és biztosan megveszed a készüléket, akkor pedig csináljatok rajta egy restore-t, miután kész, és bekapcsolt a telefon, kéri majd hogy jelentkezz be, ekkor csinálj saját apple ID-t ha még nincs, és ha minden rendben van, tehát beengedett, és tudod használni a telefont, akkor menj el csak az eladótól, később ne legyen baj, hogyha esetleg nem tudod már elérni és mégsem jó valami vele.
Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!