Motorola Moto G5 vagy Xiaomi Redmi 4x?
4X 3GB - 4100mAh 7.1-es andoridot kapja csak meg
G5 2 GB, 2800mAh, 8a androidot is megkapja
Én személy szerint a Xiaomit venném az ára miatt ,de bizonytalan vagyok a márkával kapcsolatban. Melyiket érné megvenni hosszútávra?
Nézegettem ezeket, a Xiaomi 4X-et venném.
32 Gb-osat.
Szerintem az jobb lenne.
Nem rég jelent meg a 8.0, emiatt nem érdemes listázni, mit kap meg, mit nem.
Maga a Xiaomi is ad ki frissítéseket - igaz sokkal ritkábban, mint a többi gyártó, de alig egy hónapja volt egy nagy hullám, ami alatt, több éves modelljeik is kaptak frissítéseket.
Ha te magad szeretnéd frissíteni, akkor a zárt bootlodert fel kell oldanod, az viszont egy külön procedúra és nekem sajna nem ment (még segítséggel sem :( )
Nekem Moto G5 van. (Amúgy a Lenovo megvette a Motorola-t, így már nem ez a márkajelzése)
Én nagyon nem vagyok vele megelégedve.
Nagyon megbízhatatlan, egyszer elromlott a töltőcsatlakozója és egyszer a rezgőmotor. (Mindössze 3 hónapja van meg)
Korábban egy Lumia 735-öm volt, a Moto G5 ugyanannyiba került, és nagyon sok szempontból visszalépés:
-Nincsen az európai modelben iránytű. Szóval a térképeken nem mutatja merre nézel...
-A kamerája elképesztően pocsék a Lumia 735-höz képest. Ugyannarról a dologról fényképet csinálni ugyanabból a szögből ég és föld a különbség.
-A kijelző nagyon rossz minőségű, ha csinálok a DSLR-emmel egy fotót egy tárgyról, a Lumia 735 kijelzője lényegesen közelebb áll a valós színekhez. A Moto G5-ön nem olyanok a színek, mint a valóságban.
-Nagyon rossz minőségű a beépített hangszórója a Moto G5-nek.
-Nagyon bugos a szoftvere, ha nem tiltod le a Lenovo által rárakott szoftvereket (Fm rádió, Moto Actions stb.), akkor folyamatosan újraindul.
-A biztonsági frissítések késleltetve jönnek ki rá. Volt, hogy 5 hónappal azután kaptam meg rá egy kritikus biztonsági frissítést, hogy a Google kijavította. (Az ugyanennyibe kerülő Nokia Lumia 735-ömre mindig azonnal kijött a biztonsági frissítés, amint az asztali gépekre is kiadta a Microsoft.)
-Még mindig Android 7.0 van rajta. Pedig már kijött a 7.1, 8.0 és 8.1, szóval 4 apiverzióval van lemaradva.
#6 vagyok
A Xiaomi-ről jókat hallottam amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!