Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miben nyújt többet egy 350....

Miben nyújt többet egy 350. 000 forintos Iphone mint egy 60. 000 forintos Xiaomi?

Figyelt kérdés

Hajigálóznak ezekkel hogy a drágábbnak jobb a processzora, jobb a felbontása, oké, és azt mire tudom használni? :D. Még olyan játékkal nem találkoztam amivel ne tudtam volna játszani, mert a Snapdragon 625 nem bírta volna, és a FUL HD-t sem találtam soha pixelesnek.

Kamera nyílván jobb, de aki rendesen akar fényképezni, annak kevés, és emlékkészítésre meg facera olyan mindegy, mindkettő "szépnek" látszik.

Szóval valaki elmondaná hogy miben használja ki azt a +150.000-300.000 forintot amit rákölt egy Iphonera vagy Samsungra? Mi az amit ő tud csinálni a telefonjával, minden nap csinál is, és én nem tudok? Vagy hol érzem ennek a hátrányát? Mikor kellene azt mondjam magamban hogy "A Szűzmáriáját hogy nem vettem egy autó árára telefont"?

2017. szept. 17. 08:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
És a mondandómtól függetlenül tény hogy az iPhone drága mint állat kis hazánkban. De én személy szerint ugyanúgy kaptam az "oltást" az Oneplusom miatt is, hogy miben jobb ez mint egy olcsó telefon.
2017. szept. 17. 09:55
 12/18 anonim ***** válasza:
36%

bár nem értem, miért fáj az valakinek, hogy más drágábban vesz meg valamit, mint ő, vagy úgy egyáltalán mi köze hozzá...én szerinted miért nem kérdezem meg, hogy miért veszel 60ezerért xiaomit? mert nem érdekel, túl tudok lépni azon, hogy neked az kell. te miért nem tudsz túllépni azon, hogy valaki iPhone-t vesz, mert nem anyagi alapon dönti el, mi kell neki.

másrészt érdekesnek találom, hogy pár éve, amikor az iPhone még csak 1-2 magos prociból, 512 ramból, meg 720p-t sem elérő felbontású kijelzőből állt, akkor ezzel érvelt minden pistike, hogy dehát az androjidnak mán 4 magos procija van, meg 2 giga ram, meg a kijelzője is fullhd...

akkor nem merült fel az a kérdés, hogy "oké, és akkor azt mire tudom használni?" :D

a példádba meg egyébként is könnyen bele lehet kötni, mert egy 625-ös snapdragont valószínűleg nem fogsz sokáig használni már mindenre...kár összehasonlítani egy felsőkategóriás chippel, amit ha az ember akar, 4-5 évig használhat gond nélkül.

2017. szept. 17. 10:59
 13/18 A kérdező kommentje:

"# 12/12 Időpont ma 10:59"

Abból indulsz ki hogy téged nem érdekel hogy mire használom a telefonom és akkor engem se érdekeljen hogy te mit csinálsz vele. De akkor miért jöttél ide? Csak hogy elmond hogy te milyen gazdag vagy, s hogy mi mind purdék vagyunk mert csak 50.000-150.000-et költünk telefonra? S hogy levond végül a következtetést is, hogy mindenki "irigy" rád :)).

Snapdragon 625 android 7.1.2-vel 2-3 évig simán elfog vinni mindent amit kell, aztán veszek egy újat s kész. Szegény Iphone 6s tulajok sem tudnak pl. Vr szemüvegezni, mert a HD volt a csúcstechnika az applenél 2015-végén, s ha már HD, akkor teljesítmény sem kell akkora legyen, s nekik minden tökéletes volt, 300.000-ért elkérték az akkori középkategóriáért. De amellett azt a telefont is még hosszú évekig lehet használni, mint pl. a Xiaomi redmi Note 4-et, a különbség csak az ár.

Na de a mostról semmit nem tudsz mondani? Mit tudsz csinálni egy 300.000-es telefonnal, ami miatt megéri azt venni?

Eddig mindenhol az ilyen kérdésekre rásütötték hogy hűűűűlye a kérdező, s hogy nem ért hozza, na valami konkrétumot tudtok mondani ezúttal? Vagy csak a fikázás megy? Ha téged nem érdekel a kérdés, akkor nem kell ide írni, ilyen egyszerű.

2017. szept. 17. 15:07
 14/18 A kérdező kommentje:

# 9/13 Időpont ma 09:53

Amit írtál azzal egyet értek viszont ezt valamiért szinte senki nem ismeri el, fórumokon is nyomatják ezt a dolgot hogy 300.000 forintos telefon sokkal jobb, s sokkal többet tud, sokkal több mindenre lehet használni, ami egyszerűen nem igaz, a köztudatba mégis beleégették és ennek az az eredménye hogy sokan itt feszítenek hogy milyen gazdagok, s hogy hülye mocskos irigykedők így meg úgy ha felmerül a téma, de pl. politika témában ugyanezek az emberek a kocsmába, vagy fórumokon azt osztják hogy milyen xar itt az élet, s semmire nincs pénz. Hát úgy nyílván nincs semmire, ha már telefonra is 300.000-et költ 50.000 helyett... S ami még nevetségesebb hogy ami kiadáskor 300.000, azt veszik itthon is tucatjával, viszont 2 hónap múlva szinte feleződik az ára.. Viszont az ilyen emberek még csak azért is erősködnek, hogy az a telefon 6x-annyit is nyújt nekik mint nekem. Első sórban ezektől az emberektől kérdezném hogy mégis miben nyújt többet? Eddig ketten kb. csak lehülyéztek akik úgy gondolják hogy többet nyújt, de konkrétumot nem írtak.

2017. szept. 17. 15:40
 15/18 A kérdező kommentje:
Én magamról tudom hogy nem vagyok proli, se szegény, s megmosolyogtat hogy mennyire erősen próbáljátok mindnekire rásütni aki nem ért valamiben egyet veletek, pl. elolvastok egy ilyen kérdést, kigyullad a lámpa a fejetekben hogy ti sokat költöttetek telefonra, s itt valaki azt gondolja hogy értelmetlen, s egyből megy az inger hogy lekell mocskos prolizni, s szegényezni, hogy mégse érezzétek hogy értelmetlen volt a költekezés :)).
2017. szept. 17. 15:44
 16/18 anonim ***** válasza:
61%

hülyeség leállni vitatkozni azzal, aki betonbiztos a saját véleményében...de mind1, van időm. nem a kérdés nem érdekel, hanem az, hogy neked milyen telefon felel meg, senki ne akarja eldönteni a másik helyett, mi éri meg, mi nem. ha akarnám, már itt rövidre zárhatnám a válaszomat, mert te csak kiforgattad a véleményem, mintsem hogy megértetted volna...:D

de akkor most ha már a vr kerül szóba. döntsük már el, hogy akkor most fontos az, hogy jó a felbontása a kijelzőnek vagy nem? mert a kérdésben azt írod, hogy nem fontos, hisz úgysincs jelentőssége...:D

de hidd el, engem nagyon nem hat meg. mobilra egyenlőre tartalomnak sem nagyon lehet nevezni azt, ami elérhető vr-ban...most akkor én is kukacoskodjak, hogy ki az a hülye, akinek megéri vr szemüveget vásárolni, ha 360 fokos videók nézésén kívül nagyjából semmit nem tud vele kezdeni? de nem, vegyen csak nyugodtan mindenki, akinek ez kell a boldogságához. én nem fogok senkit győzködni, hogy dehát az nem éri meg...

és mondja bárki is, hogy egy redmi note 4 nem tudja azt, mint az iPhone? nem mondta senki, vegyék, ha az tetszik, és anyagi alapon úgy döntenek, hogy nem a legújabb iPhone-t fogják helyette.

én azt veszem, ami tetszik, és ha nekem az iOS évek alatt bevált, minek vegyek mást, csak mert olcsóbb?

van, aki ekkora ügyet csinál a telefonvásárlásból, valaki meg csak megveszi, mert egy használati tárgyról beszélünk, semmi többről.

és nehogy azt gondold, hogy megjelenéskor rohanok megvenni a legújabbat. egy 6S plus-om van, másfél évesen megvettem, és szeretem. senkinek nem kötelező 350ezret kiadni rá, de ha megteszi, neked akkor sincs semmi közöd hozzá, mert nyilván azok sem túrkálnak a te pénztárcádban, hogy neked mire van pénzed...

2017. szept. 17. 15:44
 17/18 A kérdező kommentje:

Nekem fárasztó hogy minden hozzászólásba bele kell önteni egy adag gyűlöletet amivel a másikat mocskolod, de ha komplexusaid vannak, és feszültség benned hogy másokat lekezelj, akkor megeröltetem magam, és folytatom ezt a proletáros stílust ;).

Nem akarok senkire semmit ráeröltetni, és nincs semmilyen szilárd, megrendíthetetlen álláspontom, amit nyomatok. Azt is beláttam hogy aki gazdag az prestigeből megveszi..

"a példádba meg egyébként is könnyen bele lehet kötni, mert egy 625-ös snapdragont valószínűleg nem fogsz sokáig használni már mindenre" Ezt azt hiszem te írtad, szóval igen. Pont te mondtad hogy egy Redmi note 4 vagy Redmi 4 prime nincs olyan jó mint az Iphone :).

Még egy ellentmondást véltél találni abba amit írtam a Vr szemüveggel, egyrészt Ful HD-val használható, HD-val nem annyira (Hd és FUL Hd telefonom is van, meg Vr szemüvegem), és biztos hogy még nagyobb felbontásban még jobb, viszont ez a technológia tényleg gyerekcipőben jár, és nem sokat fejlődött 1 év alatt. Viszont ha 300.000-et fizetnék valamilyen okból egy telefonért, akkor elvárnám hogy minden hülyeséget tudjon, még azt is amit életemben nem fogok használni, mert lényegében ezért fizetnék többet.

Visszatérve arra hogy te Iphonet használsz, ha én is azt szoktam volna meg, biztos azt venném, használni jó, telefonjaikat lehet szeretni, viszont az Applet mint céget én különösebben nem kedvelem. Pl. gondoljunk csak arra hogy kifizetnek az emberek egy szekér pénzt a telefonra, ami látszólag egy fiatalos, modern cég terméke ami hatalmas profittal működik, de ennek ellenére rabszolga munkával gyártatják a készülékeiket a Foxconnal, Ájfonéknál (is) nagyon megy a fair trade... Akkor fizetnék ennyi pénzt ki egy telefonért, ha tudnám hogy a dolgozóival nem c**********, nem olyan munkakörülmények vannak hogy ugrálnak ki a gyárablakon a munkások. És a +jövedelem mégsem az innovációra megy, pl. a Xiaomi mindenki előtt csinált kis kávás telefont, mégis olcsó. A Microsoft csinált olyan dokkolót és rendszert a telefonhoz amivel képernyőhöz hozzá kötöd, és kész a számítógép, az LG csinált érintőképernyőt szinte elsőként és sorolhatnánk. Nem igaz hogy az Apple innovál, a többiek meg majmolják. Az apple is utánoz, és ad hozzá a fejlődéshez de nem többet mint bárki más. Jó szivvel költenék pl. 150.000-et egy telefonra, ha tudnám hogy tényleg jó helyre megy a pénz. És hogy félreértés ne legyen, a többiek sem jobbak, mindenki azt csinál a profitjával amit csak akar viszont NEKEM indok lenne vásárláskor az hogy valami FAIR TRADE dolog van a magas árak hátterében.

Amúgy meg ha másfél éves Iphone 6s-t vettél, akkor félreértés történt, mert én azokról beszéltem akik 300.000 felett fizetnek a top modellért, így kezdődik a kérdés is. 150.000 forintba bele lehet magyarázni ezt azt, ami tényleg valós. Pl. B20, IOS önmagában, kamera, márkának a prestige stb.. Bár lehet hogy csak azért mondom mert ennyi pénzt még én is kiadtam volna egy kicsi +ért, most mondjuk mégis megbántam hogy miért nem Redmi 4x-et vettem, olcsóbb lett volna, s ugyanarra használnám mint ezt.

2017. szept. 17. 16:41
 18/18 anonim ***** válasza:
55%
Kérdező azért mondjuk egy Samsung Galaxy S8+ érzékelők tekintetében is többet nyújt mint a Xiaomid, nem csak a hardver miatt. Az más kérdés hogy a Xiaomi ár-érték arányban most verhetetlen. Az Iphone már más tészta. Utánanéztem és egy csúcs Samsung 100 ezerrel olcsóbban többet tud mint a most agyonhypeolt iphone X ha nem nézem az arcfelismerő "feature-t"... az Alma 4,3 milliárd tranzisztorból 600 Gigaflopot tud kipréselni, a Huawei most fejledzti a Kirin 970-t 5,5 milliárd tranzisztorból 1,92 Teraflop néz ki. Szóval az alma már régen nem csúcstechnológia. Nem beszélve a kicsi akksiról. De szerintem aki Iphonet vesz és az érdekli legjobban hogy a tokja menjen a táskája színéhez, az pont nem veszi észre hogy ár-érték arányban szar terméket vásárolt.
2017. szept. 17. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!