Elkezdett villogni a telefonom kijelzője egy hét volt a gariból, be vittem rá két hétre ki is cserélték a kijelzőt+aksit, viszont most rá 2 hónapra megint azt csinálja. él így rajt valami garancia a kijelzőn?
Viszont az adott javításra van egy garanciális határidő!
Kijelző nem minősül fődarabnak, ahogy az aksi sem, így
nem indul újra a garancia.
#1: Ez hülyeség, bármelyik gyártó telefonja meghibásodhat.
A kijavított darabra újrakezdődik a gari. Ha ugyanaz a hibája, mint 2 hónappal ezelőtt, akkor kötelesek garanciálisan ismét javítani. Az az idő, ami alatt a hiba fennállása miatt nem tudod használni a telefont, NEM számít bele a garanciális időbe, vagyis ennyivel meghosszabbodik. A jótállási jegyen fel kell tüntetni, mikor adtad be a készüléket javításra, és mikor vetted újra át működőképesen. (Az ilyen állítólagos játékok, hogy húzzák az időt a gari lejártáig a szervizben, ezért értelmetlenek, pláne, ha a vásárló tisztában van a jogaival, és a hiba bejelentéséről jegyzőkönyvet kért dátummal, pecséttel, ill. a készülék leadásának napját beíratta a jótállási jegyre.)
A lényeg: először is nézd meg, pontosan mikor jár le a garancia. Samsung-telefonokra +1 év kiterjesztett gari van, a javítás időtartama pedig nem számít bele. Ha tényleg lejárt, akkor is érvényesíttetheted a kicserélt alkatrészekre, mert azokra újraindult, nem kicsi, jelentéktelen tartozékokról van szó.
Samsung...
Eleve már ez a név. Mint ha azt mondanád "Csamcsung".
"Majd leshet szegény, amikor elhajtják."
Lehet, hogy megpróbálják, azért linkeltem be az oldalakat. Javaslom a Tékozló homár tanulmányozását is.:-)
Semmiképp se hagyd magad lerázni, kérdező, vetess fel jegyzőkönyvet, szerepeljen benne, hogy ugyanaz a hiba lépett fel, amit egyszer már javítottak, garanciálisan. Küzdöttem már genyó kereskedővel tévé, laptop, csúcskategóriás sportcipő garanciájával is, ha ismered a jogaidat és elég határozott vagy, el tudod intézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!