Milyen androidos telefonok vannak, amik nem lassulnak be egy idő után?
Egyetlen telefon sem lassul le fizikailag. Csak az alkalmazások és szolgáltatások (mind a gyáriak, mind az utólag telepítettek) válnak erőforrás-igényesebbé. Ugyanis folyamatosan jönnek ki az új verziók, és a feljesztők általában nem optimalizálják, hogy gyengébb telefonokon is akadásmentesen menjenek (software bloat, feature creep, általános folyamatok ezek a számítástechnikában).
Szóval felsőkategóriás telefont kell venni (abban van erőtartalék), és ésszel töltögetni le alkalmazásokat.
A telefonok sem lassúlnak, mint ahogy a pc -k; laptopok sem...
A programok/rendszer frissítései igényelnek egyre nagyobb erőforrást minden eszközön.
Androidos eszközökön ez a "lassulás érzet" csökkenthető, ha a play áruház beállításaiban kikapcsolod az auto. frissítést. Hátránya lehet, hogy egyes appok mögött a szolgáltatás is változhat, emiatt szükséges lehet a manuális frissítés.
Én már ott tartok, hogy az áruházat tíltottam alk. kezelőböl (így a google egyik erőszakos vacka sem frissűl) és appokat megbízható weboldalakról töltök le szükség esetén. Persze használok vírusírtót is (még anno az áruházból letöltött egyik appra, ami 2 éve volt fent is jelezte, hogy kártevő, szóval az áruház sem teljesen megbízható) és persze jól megnézem, mit/honnan telepítek. + root + root -ot igénylő reklámblokkolási megoldás...
Mégcsak nem is az, hogy egyre erőforrás igényesebbek a gyári appok, hanem az optimalizálatlan playből letöltött
programok okozzák a gondot.
Egyrész, mivel háttérben is futnak (lásd messenger, viber,
egyéb chatprogram), ezek zabálják mind a processzort,
mind a memóriát, mind az aksit. Folyamatként be kell áll-
niuk az android rendszerbe, eventeket kell küldeni/fogad-
ni. Ha egy eventet nem jól állítanak be, akkor képes meg-
fogni a teljes rendszert, ezáltal lassulási érzetet kelt-
ve.
Nekem 2 éve ugyanaz a rendszer van a telefonomon, nem
frissítettem se OTA, se major verziót, van rajta kb
10-20 app, de egyedül a viber az, ami állandóan fut
(már a háttérben). Wifit nem használok, mobilnet van.
Így 1 hét a telefon készenléti ideje, és bármit csi-
nálok vele, az pöcc röff :) Persze anno rendszerkalib-
rálás címszó alatt kilőttem egy halom appot, rendszer-
alkalmazásokat is, amit feleslegesnek ítéltem meg. Hi-
bátlanul működik azóta is :)
#5 -ösnek:
Én is csak az utólag telepített appokra gondoltam, hogy frissűlnek időnként. Viszont vannak, akik a rendszert is frissítik (így a gyári appokat a rendszerrel együtt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!