Visszakérhetem a telefonom árát, ha javíthatatlan (nincs hozzá alkatrész)?
Olvasd el a bolt elállási jogait.
Általában/nálam 14 nap volt az elállási idő, bármilyen ok nélkül visszaadhattam.
Ha túllépted ezt az időintervallumot, akkor kicsit megszívtad kérdező. :/
nem minden esetben
ha kapsz egy jegyzőkönyvet/csereutalványt azon rajta lesz hogy típusazonos/nem típusazonos cserét kapsz, esetleg pénzvisszafizetést
amúgy az hogy már nem forgalmazzák, semmit se jelent, simán be tudják szerezni utána még fél- egy évig
A kijavítást vagy kicserélést a Polgári Törvénykönyvrõl szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 306. §-ának (2) bekezdése értelmében - a termék tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelõ határidõn belül, a fogyasztónak okozott jelentõs kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. Minden esetben törekednie kell ugyanakkor arra a kereskedõnek (illetve megbízottjának, a szerviznek), hogy a kijavítás tizenöt (naptári) napon belül megtörténjen. Nem létezik azonban olyan jogszabályi rendelkezés, amely kimondaná, hogy ezen határidõ túllépése esetén hány nap múltán lesz jogosult áttérni egy másik szavatossági igényre (például cserére) a fogyasztó. Cserekészülék biztosítását a jelenlegi jogszabályok pedig sajnos nem írják elõ. A vételár visszatérítése sem kötelező, hanem azt a vásárlónak kell kezdeményeznie.
Tehát visszakérhető.
Nekem az 1 eves lenovom mikor elromlott,1 honap utan visszakaptam az arat.
Egybol kihoztam egy masik telefont,de igy is elobb kifizettek az arat,arrol kaptam papirt.majd utana fizettem a masik telefont.
Extremeben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!