Androidon rendszeresen megjelenik kek hatteren egy feher macska, majd automatikusan alkalmazast ajanl letoltesre. Mi ez? Hogyan tudom eltavolitani?
A gyári beállítások is jó, de minden beállításodnak, programodnak, fájlodnak búcsút inthetsz miatta...
Inkább egy JÓ víruskergető, amivel eltávolíttatod a fertőzést.
Kaspersky, Eset mobile security... Van sok jó app...
Ha ezek sem segítenek, akkor a visszaállítás, ha az sem segít, rakj fel tiszta androidot (legutóbbi csak root -olt telón releváns, mert root jogok nélkűl nem válhatott a vírus rendszeralkalmazássá).
Megjegyzés:
Egyes esetekben egy dúrvább vírus akár törheti is a droidot (root jogot szerez) és ez után rendszeralkalmazássá válhat.
Megjegyzés2:
A telefon alkalmazáskezelőjében is megnézheted miféle appok vannak telepítve és ami gyanús onnan is törölheted. (Én már így is távolítottam el reklámvírust ismerős tabletjéről. Utánna persze javasoltam neki antivírus appot.)
Ha gyakran kell resetelni, akkor mindenképp vírusírtó!
Eset mobile security -ben alapból (sajnos) ki van kapcsolva a veszélyes alkalmazások keresése, de bekapcsolható itt:
Antivírus -> További beállítások
Ezek után az ellenőrzési szintet állítsd "alapos" -ra, majd "Készülék ellenőrzése".
Nekem a Play -ről is fogott már meg vírust, szóval a Play áruház sem vírusmentes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!