Milyen telefont vegyek 100ezer körül?
A sima S7-hez képest az Edge-nek persze hogy sokkal jobb az üzemideje, mivel teljesen ugyanaz a hardver, viszont 3000 helyett 3600 mAh az akksija, vagyis a nagyobb méretet kihasználva 20 %-kal nagyobb akksit tett bele a Samsung.
Ebben az árkategóriában például a Huawei Mate 8 az, ami még szintén nagyon szuper, és sokkal jobb az üzemideje, mert bár Amoled helyett csak IPS kijelzője van, de "csak" Full HD felbontású, ezen kívül egy hajszálnyival lassabb a processzora, viszont 4000 mAh az akksija.
Utolsó: az S7 felbontását is leveheted FHD-ra, de akár HD-ra is ;) én FHD-n használom, QHD-nek csak VR-ezésnél van értelme.
Az Edge-ben bár nagyobb az aksi mint az S7-ben, de a kijelző is nagyobb... ettől függetlenül tényleg jobban bírja az S7-nél. Olyan egy napig bírta nálam az S7, az S7 Edge meg olyan másfél, de legrosszabb esetben is egy napnál tovább.
Már az S7 megjelenítési febontása is állítható?? Na ez meglep, azt hittem az S8 az első ilyen telefon! :/
Viszont csak a kijelzőnél maradva az üzemidő csak a típusától és felbontásától függ, a méretétől nem, tehát az üzemidőre nézve az nem mond semmit, hogy az S7 5.1" , az S7 Edge pedig 5.5" !
55%-on vagyok most FHD felbontással. Jelenleg 22ó 44p még a becsült hátralévő üzemidő. Ha QHD-ra állítanám, akkor 55perccel kevesebbet bírná.
Ha sima HD-ra állítom, akkor 40 perccel többet. Szóval nem igazán számottevő a különbség.
És a kijelző mérete fogyasztás szempontjából igenis számít. Nem mindegy, hogy 32 colos kijelzőt akarsz üzemeltetni, vagy csak 5 colost. Nagyonis sokat számít a méret, a nagyobbat sokkal energiaigényesebb megvilágítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!