Manapság nem érdemes egy telefonra 60-70 ezernél többet költeni. Egyetértesz?
Még annyit se.
Ezerszer több divat, kivagyiság, sznobság van mögötte mint valódi használati érték.
Az értékét sem tartja. Megveszed és már másnap nem tudnád eladni a feléért sem.
Valamint hónapok alatt "elavul", lehet kidobni.
Továbbá olyan nagy mennyiségben fossák a gyárak hogy a gyártása ezen a szinten már ipari mértékű eszetlen környezetszennyezés.
Ha a márkát (amit a nagyobb gyártóknál szintén meg kell fizetni) nem nézzük, csak a többit, akkor bizony elég nagy különbségek is vannak, például a kijelző felbontása, hardver, kamera, akksi stb., amik mind befolyásolják az árat. Jó, mondjuk az alapfunkciókat, mint telefon, sms, ébresztő, naptár, számológép valóban minden telefon tudja, de itt nem áll meg a dolog, és minden másban rengeteg különbség van, nem egyforma a tudásuk, úgyhogy ha megvan a megfelelő anyagi keret, és nem számít az ár, akkor elsősorban inkább azt kell nézni, hogy kinek mik az igényei, és hogy ár-érték arányban mennyire éri meg egy telefon, szóval hogy 60-70 ezernél többet nem érdemes költeni rá, túlzás, nem szabad így általánosítani és 1 kalap alá venni minden telefont!
Igaz persze vannak olyanok, amik ár-érték arányban nagyon szuperek, például Vernee Mars 70 ezer alatt van, pedig hardveresen 100 ezret is simán megérne, ha valakinek ennél nagyobb tudású kell, nyúljon mélyebben a zsebébe, ha viszont nincs rá pénze, akkor meg elégedjen meg azzal, amilyen telik rá neki! Ha nincs annyi pénze, akkor nyilván nem egy fontos üzletember vagy hasonló, minden más hétköznapi dolgot pedig simán tud egy olcsóbb telefon is!
Nem is tudom... Nekem egy 57 ezer forintos Meizu-m van, ami sokak szerint a "kínai szar" kategória, de az eddigi tapasztalataim szerint (tavaly októberben vettem), ennyiért nagyon megérte. Átlagos használat mellett simán bírja 2 napig is az akksija, de ha nyúzom is, akkor is elmegy 1 napig. A kamerája éppen nem nagy szám, de nálam az nem is szempont, mivel azt ritkán használom. Az meg, hogy picivel lassabban tölt be egy alkalmazást vagy a neten egy oldalt, mint egy drágább telefon, nekem szintén nem szempont, nem vagyok vállalkozó, üzletember stb. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy eddig háromszor fagyott le, de egy újraindítás mindig megoldotta ezt a problémát (nem tudom, ez mennyire számít soknak vagy kevésnek 8 hónap alatt egy ilyen árú telefontól, nem vagyok telefonszakértő).
Amúgy példának felhozhatom a sógorom telefonját is. Neki egy 40 ezres LG-je van. 2015 augusztusában vette (vagyis lassan 2 éves a telefon), de azon kívül, hogy az akksija "gyengélkedik", semmi baj nincs vele, pedig nyúzza rendesen. Szóval, nem mindig az ár a lényeg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!