HD vagy Full HD kijelző?
Szeretnék új telefont venni, de nem tudom hogy HD vagy Full HD kijelzős legyen-e. Eddig Full HD-m volt, de igazából nem sok különbséget látok a sima HD és a Full HD között. Vagyis lehet van különbség, de baromira nem tűnik fel, ha ránézek egy HD-re hogy fú ezen de szar a kép. A másik ami igazából a kérdésem lenne, hogy én mint laikus úgy gondolnám, hogy a Full HD nagyobb teljesítményt igényel (processzor többet számol stb) ezért az üzemidő jelentősen csökkenhet. Nem beszélve arról, hogy kb 20 ezer Ft-tal olcsóbb is lenne a sima HD. Bár igazából ez nem annyira szempont, mert most perpill rá tudok szánni ennyivel többet is.
Szóval szummázva a dolgot: +20 ezer Ft ért szebb képet kapnék (ami igazából fel sem tűnik), illetve az akku gyorsabban merülne mint egy sima HD telefon aksija ?
Szóval a fő kérdésem az lenne az egészből, hogy ugyanakkora aksi mellett a full hd-nak mennyivel kevesebb az üzemideje a HD hoz képest?
Köszi előre is a válaszokat!
Galaxy S7 Edge-ben lehet állítani a felbontást HD, FHD, QHD közt. Az energiatakarékos módban látható, hogy mennyit takarítasz meg melyik beállíttassal. FHD-ben 31 perccel bír kevesebbet, mint HD-ben, míg ha QHD-ra állítom, 75 perccel jósol rövidebb akku-időt a HD-hoz képest. Nálam a hardver adott, de sebességkülönbséget, laggolást, gyorsulást, meg semmilyen sebességbeli változást nem érzek, ha a módok között váltogatok.
FHD és HD között a minőségbeli különbség bár nehezen, de észrevehető, míg FHD és QHD közt már nem. Ezért FHD felbontásban használom a készülékem, és röviden a kérdésedre: nem nagyon van kihatással az akkumulátor üzemidejére a felbontás.
Ezért én a FHD-sat venném, nekem megérné. Te meg vedd azt, amelyik neked tetszik. Egyébként milyen telefonokról van szó?
Xiaomi Redmi 4x
Xiaomi Redmi 4 Pro
Utóbbi lenne a FHD és a processzor chipsetje is újabb (Snapdragon 625) Szóval nem csak a felbontásról van itt szó igazából :)
Úgy gondoltam, hogy inkább vennék Pro-t a FHD, illetve a jobb processzor miatt, de aztán eszembe jutott, hogy a 4x is elég erős telefon és mivel az üzemidő számomra eléggé lényeges elgondolkodok a 4x-en amennyiben annak jobb az üzemideje. Nem tudtam, hogy a FHD és HD között csak ennyi a különbség. Így szerintem a Pro-ra fog esni a választásom.
annyit szánok rá pont amit írtál és xiaomi redmit akarok venni :)
Csak nem Note 4-et, mivel az 5,5" kijelző nekem már túl nagy.
Xiaomi Redmi 4 Pro-t szeretnék. Az is kb. 60 ezer HUF
Persze, de ezt mindenkinek mérlegelnie kell :) Nagyobb, szebb kép vagy kevésbé esik kézre, nehéz zsebre tenni stb.
Nekem az utóbbi a fontosabb. Van olyan ismerősöm akinek nagy keze van, hosszú, vékony ujjakkal. Na neki biztos tökéletes az 5,5" :) Sajna az én kezem nem túl nagy, úgyhogy az 5" ami pont jó.
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!