Szerintetek meddig fognak fejlődni az okostelefonok?
Az iPhone 7 amennyit tud most annal sokkal okosabbak mar nem lesznek.
Az appok fognak sokasodni. Es butulni.
Esetleg uj szenzorokat epitenek be. Pl vernyomasmero, vagy mittudomen milyen mero.
Szerintem nagyon jól meg van tervezve hogy csak "apró" lépésekben adagolják be az embereknek a technikát.
Kezdjük ott, hogy már az asztali gépekbe is kevés volt a 4 GB memória, mikor a telefonokat még 100-200 MB-al kezdték el kiszórni. Minden évben picit jobb kamera, picit gyorsabb, picit nagyobb tárhely...Lehetett volna régebben is 32 GB az alap, mégis 4 GB-okkal jöttek.
Másrészt sokszor nem is igazán lehet fejlődésnek nevezni a dolgokat, mert évről évre ugyanazt tudják, minimális előrelépéssel. Gyakorlatilag az első telefonokon is ugyanezeket az opciókat használtuk mint most.
Régen az X8-asomon volt messenger, skype, facebook, böngésző, youtube, stb....manapság ugyanezek a programok 2x annyi helyet foglalnak mint régen az összes tárhelyem...
Én mondjuk 2 irányba várok nagy fejlődést:
1. Asztali gépként használható telefonok, csak csatlakoztatod, és működik hozzá minden periféria, stb.
2. Akkumulátor...ez az örök gyenge pont. Ha összejönne olyan telefon ami nem 1 napig, hanem mondjuk 3-7-ig is kibírja, folyamatos terheléssel, használattal, akkor lenne igazán előrelépés.
Aztán az is lehet hogy megragadnak "réteg" kütyünek, mert így is ezer dologra használhatóak a navigációtól kezdve a fotózásig és igazán az átlag embernek nincs is több igénye a napi facebookozás és snapchatelésen kívül.
Nem áll meg az iPhone 7nél, de még mennyire hogy nem:
Gyenge szívvel rendelkező androidosok ne nézzék meg:
https://www.youtube.com/watch?v=-pFpv0Im1UY
Én (az android terén) multi taskinban várnék fejlődést, hogy ne töltse be újra az appot, hanem menjen a háttérben.
[Nem kell 99 alkalmazást nyitva tartani, legalább 5 maradna normálisan]
De mindjárt jönnek a kommentek, hogy kamu video stb...
#5:
Miért olyan hihetetlen? Pár évvel ezelőtt még a 3gb ram volt a legtöbb a csúcskategóriás telefonokban, azóta meg már ott van a OnePlus 3T 6gb rammal, ami már 1 éves ha jól tudom.
Én már nem várok semmi komolyabb fejlesztést mert nincs is rá szükség egyelőre. Szerintem le fog lassulni úgy mint a pc. Az egyetlen (nagyon) nagy és jelentős fejlődést az akumulátoroknál lehetne elérni. Már többször volt a hírekben szó olyan új fajta akkukról amik sokkal tovább bírják. De még mindig sehol semmi...
A közeljövőben a legnagyobb fejlődés még a külsőben lehet:
Jobb lesz a kijelző/előlap arány.
Ezért még egy kicsit nőni fog az átlagos kijelzőméret.
Jack csatlakozó eltűnése is lehetséges sajnos. De remélhetőleg a legtöbb gyártó még rajta hagyja egy ideig.
A határ ahol megálnak az lesz mikor már senki nem vesz telefont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!