Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Találtam egy Telefont ilyenkor...

Találtam egy Telefont ilyenkor hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Tehát egy Árkádban találtam egy telefont egy padon (Samsung Galaxy s6 vagy 7)

Le van kódolva ujjlenyomat meg minden egyéb fszsággal.

Még be sem tudok lépni hogy kegalább valakit felhívjak róla hátha tudja a tulajdonosát.

Holnap megyek leadom a rendőrségen tudja esetleg valaki hogy hány napon belől kell érte jelentkezni és stb.. adat ?

Illetve hány nap kell eltelljen hogy a megtalálóé lehessen hivatalosan ha nem jelentkeznek érte ?

A válaszokért előre is köszönet.

2017. ápr. 27. 18:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
57%
Az a telefon NEM A TIED. Ha ennyire szeretnél egyet, akkor vegyél.
2017. ápr. 27. 18:20
 2/13 anonim ***** válasza:
15%

Fúj, de szánalmas vagy... hivatalosan a büdös életben nem lesz a tiéd, ez nem így működik, hogy a megtalálóé X nap után... 100 év múlva is annak a tulajdona lesz, aki kifizette és megvette.

Szépen add csak le, meglesz annak a gazdája, ne reménykedj. Arra pedig ne is gondolj, hogy elteszed. Ha ennyire rá vagy szorulva, add meg a számlaszámod, küldök 100 forintot, azzal elkezdhetsz spórolni saját telefonra.

2017. ápr. 27. 18:25
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Lopós módszer: Android rendszer ,feltörhető hamar. Kapcsold ki, sim ki, és imei csere,mert le fogják tiltani az eredetit, jó pénzért mobilboltos megcsinálja a cserét ,aztán használhatod. Vagy eladod neki vagy másnak.Esetleg alkatrésznek kiárulod az alaplapon kívüli részeket.

Becsületes módszer 1: Rendőrségre beviszed akkor visszaadják a tulajnak ha az keresi.És miért ne keresné? Ha nem keresi,akkor sem lesz a tied hanem a rendőr fogja eladni.

Becsületes módszer 2 ,sd kártya ki, kiolvasod az adatokat róla pc-n , ha valami használható van rajta telószám név cím ,akkor értesíted a tulajt. Ha jó fej megdob egy 5 ezressel.

2017. ápr. 27. 18:44
 4/13 anonim ***** válasza:
47%
A nullás verzió nyilván szóba sem jött, mert a legjobb bekapcsolva hagyni, aztán hívja a gazdája. De a kérdező gyökér már sajátjaként gondol rá.
2017. ápr. 27. 18:53
 5/13 A kérdező kommentje:

Leadtam rendőrségen és azt mondták hogy igényelhetek megtalálói díjat (minimum 5%) amúgy a pénz mindig jól jön..

Telefonra nem szorulok főleg nem samsungra és alsókategóriára kivel már van telefonom és ennél jobb nem kell.(iPhone 7+)

Szóval nem szorulok senki alamizsnájára..

2017. ápr. 27. 19:26
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Sem az S7, sem az S6 nem alsókategória. Mind a kettő a mai napig csúcs készülék. Szép tőled hogy leadtad a rendőrségen, helyesen cselekedtél ;)
2017. ápr. 27. 19:32
 7/13 anonim ***** válasza:
60%

Bírom ezt a sok gyökér válaszolót lol.

Miért nem mindjárt feszítitek keresztre a kérdezőt?

2017. ápr. 27. 20:09
 8/13 anonim ***** válasza:
89%

szerintem is hatékonyabb lett volna az, hogy magadnál tartod, szerzel egy töltőt, hogy ne kapcsoljon ki, és vársz.

esetleg növelné a hatékonyságot, ha valamilyen helyi facebook-os csoportban kiírod, hogy találtál egy ilyen telefont, és aki keresné, az telefonáljon, bár szerintem ez magától is menne.

ha én elhagynám a telefonomat, biztosan hamarabb próbálnám megcsörgetni, vagy ha még a mobilnet is aktív, megpróbálni helymeghatározást használni, mint mondjuk a rendőrségre menjek.

ez két dolog miatt van így. egyrészt legtöbben úgy vannak vele, hogy végülis nem ellopták, hanem valahol elhagytam.

másrészt erős az a sztereotípia, hogy a rendőrök le se szarják az ilyen ügyeket...

ha köztudott lenne az, hogy talált telefont a megtaláló köteles a helyi rendőrkapitányságon leadni, akkor egyértelműen ott keresnék a tulajok...

de mivel nincs így, kézenfekvőbb bekapcsolva tartani.

2017. ápr. 27. 20:26
 9/13 anonim ***** válasza:
42%

Mikor lehet a tiéd? Megtalálói díj? Komolyan?

Gratulálok, kérdező, igazán becsületes és gerinces ember vagy, kívánok hasonló bánásmódot, amennyiben te hagyod el a telefonodat.

Egyébként úgy tudom, egy év után lehet a "tiéd", vegyél inkább egy telefont...

2017. ápr. 28. 00:18
 10/13 anonim ***** válasza:
88%
Tényleg sok az idióta válaszoló. Mi már találtunk biciklit és bevittük a rendőrségre , és egy idő után , mikor nem jelentkezett senki érte a miénk lett.
2017. ápr. 28. 07:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!