Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mi a teendőm, ha találtam egy...

Mi a teendőm, ha találtam egy telefont?

Figyelt kérdés
Társasházban lakom,ma levittem a szemetet,és egy reklám szatyorból kandikált egy telefon doboza.Egy iphone 4 doboza volt,benne volt a telefon és az összes tartozék(elég ramaty állapotban),először nem kapcsolt be,de egy nap töltés után életre kelt,ami baja van,hogy ahova a sim kártyát kéne tenni azt a lyukat teletömködték papírral,szóval nem is tudom milyen függő,egyértelműen sim kártya sem volt így benne,de a tálca meg van,a teló elég karcos,de,mint utólag kiderült 32gb-s,és amit még nem értek az az,hogy a telón semmi nem volt,úgy volt beállítva,mintha új lenne,nulla állapotba volt téve.Nem tudom miért dobhatták ki,azt hittem ilyen a valóságban nem létezik,vagy gazdagéknál,ha egy teló kiöregszik akkor kidobják,elképzelésem sincs miért dobhatták ki,de arról se,hogy ilyenkor mit kell tennem,vigyem be a rendőrségre,vagy,hogy kezdjem el keresni a gazdáját,köteles vagyok eggyáltalán visszaadni,szóval ilyenjogi tanácsokat szeretnék kérni,hogy most mit tegyek,jogtalanul nem szeretném megtartani.A válaszokat köszönöm.

2017. márc. 4. 20:49
 1/8 Trevor. ***** válasza:
48%
Vidd be a rendőrségre, az a legjobb, amit tehetsz.
2017. márc. 4. 20:50
 2/8 anonim ***** válasza:
78%
Hát én biztos nem bajlódnék a rendőrséggel. Túl régi már az a teló. Alig ér valamit.
2017. márc. 4. 20:55
 3/8 |Orfeusz| ***** válasza:
67%

Én nyomtatnék egy papírt, hogy van egy ilyen telefon, a gazdája világosítson már fel, hogy direkt volt-e kidobva. A kukák mellé kiragasztanám ezt a lapot.

Ha jelentkezik a tulaj, valami egyedi ismertetőjel megnevezése ellenében vissza lehet neki adni. Ha meg nem kell neki, akkor a tied.

Mindenképp elég furcsa eset, az kétségtelen.

2017. márc. 4. 20:58
 4/8 anonim ***** válasza:
82%

Jogosan nem tarthatnád meg semmiféleképpen sem, hiszen ahogy azt kidobták, már a szemétkezelő tulajdona. Lomizásnál is így van! :D

Amúgy egy ilyen telefont egyáltalán nem dobnak ki "poénból", vagy véletlenül. Lehet szimplán megunták, kiöregedett(ahogy leírtad, tele van karcokkal, szóval biztos használva volt).

Emellett egy iPhone 4-es nem valami nagy árba megy.

Egy használt, patika állapotban lévő ér talán 15-20.000 Ft-ot. Az is csak azért, mert mégis iPhone.

Na most egy full karcos, papírral teletömködött, biztosan eléggé leharcolt példányról lehet szó.

Simán kidobható kategória, főleg egy olyan személynek, aki megunta.

Én megtartanám!

Én is találtam már az utcára kirakott, drága számítógépet. Kb. a használtpiaci ára ezelőtt 2 évvel 180e Ft volt. Még direkt be is csengettem, hogy ez direkt van kint, mert nem olcsó dolog. Egy hölgy jött ki, aki közölte, hogy nyugodtan elvihetem, a férje használta, de ő lelépett egy nővel, és csak annyit mondott neki, hogy majd pár héten belül visszajön a cuccaiért. Ő meg nem tartogatja más cuccait! :D

Megadtam azért az elérhetőségemet, de azóta sem keresett, hogy kérné vissza! :D

2017. márc. 4. 21:03
 5/8 A kérdező kommentje:
Ma amikor feléledt a teló bevittem egy gsm boltba azt mondta,hogy ahol be van repedve az csak üvegfólia,rákötötték egy gépre és azt mondták valószinű o2 szolgáltatófüggő(német),és valószinű ezért dobhatták ki,nameg a rossz akksiért meg az ütődött sarkak miatt,de azt mondta,mivel 32gb és ios 5 van rajta(nincs lefrissítve ios 7-re)így ez ritkaság és adtak volna érte egy tízezrest,de nem hagytam ott,mert megijedtem mi lesz,ha valaki keresni fogja...
2017. márc. 4. 21:24
 6/8 A kérdező kommentje:
Minden esetre ezt kipróbálom,hogy a kukára felragasztok egy képet szöveggel,de várom a további tippeket is,rendőrségre ezzel nem sivesen mennék...
2017. márc. 4. 21:27
 7/8 Alex Fly ***** válasza:
76%
A törvény szerint le kell adnod a jegyzőnél. De ha a rendőrségen adod le, az is ugyanúgy rendben van. Ha fél éven belül nem jelentkezik a jogos tulajdonosa és igényt tartasz rá, akkor a tied lehet.
2017. márc. 5. 09:25
 8/8 A kérdező kommentje:
Most reggel végigjártam a környéket,a telefonnal ,senkinek nincs ilyen telefonja,akinek volt az már három-négy éve túladott rajta,szóval valószinű nem ide tartozó ember dobta ki,csak erre járt és kidobta,vagy az is lehet direkt messze a lakókörnyezetétől dobta ki,nem tudom,a kukára kiragasztottam egy cetlit,és feljött egy ember(nem tudom hova valósi)és azt mondta az övé a telefon,de nem tudott semmitt felmutatni,mondjuk egy adásvételit vagy hasonlót,és azt mondta ellopták tőle,de most úgy őszintén egy telefont dobozostól ellopni?Szóval gyenge ürügy,nem is adtam oda neki...,a rendőrök azt mondták,hogy mivel semmilyen adat nem volt benne így imei szám szerint fogják keresni,hátha valaki németországban előfizetéshez vette,és az már egy kiinduló pont lehet.
2017. márc. 5. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!