Mi a teendőm, ha találtam egy telefont?
Én nyomtatnék egy papírt, hogy van egy ilyen telefon, a gazdája világosítson már fel, hogy direkt volt-e kidobva. A kukák mellé kiragasztanám ezt a lapot.
Ha jelentkezik a tulaj, valami egyedi ismertetőjel megnevezése ellenében vissza lehet neki adni. Ha meg nem kell neki, akkor a tied.
Mindenképp elég furcsa eset, az kétségtelen.
Jogosan nem tarthatnád meg semmiféleképpen sem, hiszen ahogy azt kidobták, már a szemétkezelő tulajdona. Lomizásnál is így van! :D
Amúgy egy ilyen telefont egyáltalán nem dobnak ki "poénból", vagy véletlenül. Lehet szimplán megunták, kiöregedett(ahogy leírtad, tele van karcokkal, szóval biztos használva volt).
Emellett egy iPhone 4-es nem valami nagy árba megy.
Egy használt, patika állapotban lévő ér talán 15-20.000 Ft-ot. Az is csak azért, mert mégis iPhone.
Na most egy full karcos, papírral teletömködött, biztosan eléggé leharcolt példányról lehet szó.
Simán kidobható kategória, főleg egy olyan személynek, aki megunta.
Én megtartanám!
Én is találtam már az utcára kirakott, drága számítógépet. Kb. a használtpiaci ára ezelőtt 2 évvel 180e Ft volt. Még direkt be is csengettem, hogy ez direkt van kint, mert nem olcsó dolog. Egy hölgy jött ki, aki közölte, hogy nyugodtan elvihetem, a férje használta, de ő lelépett egy nővel, és csak annyit mondott neki, hogy majd pár héten belül visszajön a cuccaiért. Ő meg nem tartogatja más cuccait! :D
Megadtam azért az elérhetőségemet, de azóta sem keresett, hogy kérné vissza! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!