Mi az anyámnak csinálnak 4K-s telefont?
Az emberek többsége nem ért hozzá. Azt látják, hogy nagyobb a szám. Azt hiszik hogy a nagyobb az feltétlenül jobb is.
5,5 collos telefonom van full hd kijelzővel. Nem érzem szükségesnek a nagyobb felbontást.
Nem vagyok a fejlődés ellen, de mi az értelme a 4K felbontásnak egy 5,5 inch-es kijelzőn? Szerintem egy QHD-s telefon kijelzőjénél is meg kell erőltetned magad, hogy pixeleket láss, hacsak nem vagy félig sas/sólyom, hogy azt gondold, hogy "Áh, ez még mindig pixeles, 4K-s kijelzője kéne legyen".
VR-hoz jelenleg az az egyetlen értelmes felbontás.
De amúgy ha azt nézzük az egész piac egy nagy számháború.
Telefonban 4K-s kijelzője még csak egyedül a Sony Xperia Z5 Premium-nak van, más ilyen telefont hiába is keresnél!
Várhatóan a Galaxy S8-nak lesz 1440 x 2960-as kijelzője, illetve a Galaxy Note Edge-nek van 1600 x 2560, de ezeken kívül csak a sima QHD a legelterjedtebb, ami márkától függetlenül stabilan tartja magát a csúcson. Ez például képek nézegetésére tökéletes, VR-szemüveghez csak a pixelsűrűsége jó, de a felbontása már túl nagy, szóval én is osztom azt a véleményt, hogy FHD bőven elég, ami ráadásul az üzemidőre is a legjobb hatással van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!