Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mi az anyámnak csinálnak 4K-s...

Mi az anyámnak csinálnak 4K-s telefont?

Figyelt kérdés

2017. márc. 22. 15:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mert van rá kereslet.
2017. márc. 22. 15:48
 2/12 anonim ***** válasza:
16%
mert hülyék az 1 megapixeles kameráknál meg kellett volna állni
2017. márc. 22. 16:01
 3/12 meszike91 ***** válasza:
88%

Az emberek többsége nem ért hozzá. Azt látják, hogy nagyobb a szám. Azt hiszik hogy a nagyobb az feltétlenül jobb is.

5,5 collos telefonom van full hd kijelzővel. Nem érzem szükségesnek a nagyobb felbontást.

2017. márc. 22. 16:09
 4/12 A kérdező kommentje:

Nem vagyok a fejlődés ellen, de mi az értelme a 4K felbontásnak egy 5,5 inch-es kijelzőn? Szerintem egy QHD-s telefon kijelzőjénél is meg kell erőltetned magad, hogy pixeleket láss, hacsak nem vagy félig sas/sólyom, hogy azt gondold, hogy "Áh, ez még mindig pixeles, 4K-s kijelzője kéne legyen".

2017. márc. 22. 16:18
 5/12 anonim ***** válasza:
93%

VR-hoz jelenleg az az egyetlen értelmes felbontás.

De amúgy ha azt nézzük az egész piac egy nagy számháború.

2017. márc. 22. 16:22
 6/12 Brandon41 ***** válasza:
91%
Kérdező, gondolom a kérdést a Samsung Galaxy S8 kijelző felbontása miatt írtad ki, annak azért kell hogy a vr jobb legyen. Ezzel magyarázzák mindenhol a hírt.
2017. márc. 22. 17:35
 7/12 A kérdező kommentje:
A Sony Xpreria Z5 Premium láttán kérdeztem. Amúgy a VR-re nem gondoltam, így már érthető. Kár, hogy nekem ilyenre nincs pénzem.
2017. márc. 22. 17:57
 8/12 Trevor. ***** válasza:
75%
Az egyetlen érthető ok a VR, de ahhoz meg a tartalom kevés. Én úgy vagyok a felbontással telefonoknál, hogy elég az 1080p, 4.7" vagy azalatt meg a 720p. Inkább csinálnának energiatakarékosabb SoC-t (pl. Snapdragon 625), használnának Amoled kijelzőt (Samsungok túlnyomó része) és nagyobb akksit és nem kellene powerbanket magunkkal hordani vagy töltőt keresni már a nap közepén. Ennek sokkal több értelme lenne, mint a 800ppi-s kijelzőnek. Visszasírom azokat az időket, amikor a Nokiámat vasárnap feltöltöttem és legközelebb csak péntek délután kellett töltőre raknom.
2017. márc. 22. 18:00
 9/12 anonim ***** válasza:

Telefonban 4K-s kijelzője még csak egyedül a Sony Xperia Z5 Premium-nak van, más ilyen telefont hiába is keresnél!

Várhatóan a Galaxy S8-nak lesz 1440 x 2960-as kijelzője, illetve a Galaxy Note Edge-nek van 1600 x 2560, de ezeken kívül csak a sima QHD a legelterjedtebb, ami márkától függetlenül stabilan tartja magát a csúcson. Ez például képek nézegetésére tökéletes, VR-szemüveghez csak a pixelsűrűsége jó, de a felbontása már túl nagy, szóval én is osztom azt a véleményt, hogy FHD bőven elég, ami ráadásul az üzemidőre is a legjobb hatással van!

2017. márc. 23. 12:48
 10/12 anonim ***** válasza:
81%
Mert a VR szemüvegben a FULL HD-n már látszanak a pixelek. Egyébként legelőször bennem is felmerült a kérdés, de aztán vettem egy VR szemüveget, amibe bele tettem a telefont és láttam az elemi képpontokat. Akkor döbbentem rá, mire jó az ilyen kicsi képernyőn a 4K felbontás. mondjuk lehet, hogy jó a szemem..
2017. márc. 24. 04:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!