Milyen telefonok csinálnak brutál jó képeket? Telefont vagy fényképezőgépet vegyek? (kiegészítés lent)
Mondjuk ez csak néhány hónap múlva lesz aktuális, mert addig még spórolni is kell :D
Egy olyan készülékre van szükségem, ami nagyon jó minőségű képet csinál, és nem csak kint, világosban, természetes fénynél, hanem bent is. (Hirtelen ezt a profilt találtam a sok közül, neki pl nagyon tetszik a képminősége: [link] bár szerintem ő Iphone7-et használ)
(és ha már instagramról hozok példát, itt van ez a kép is. Bent készült és nagyon tiszta, szép: [link]
A telefonomat nem különösebben használom, kb csak a messengert, instagramot, gmailt, meg ilyen alap dolgokat ha megyek valahova google maps pl.
Az egyetlen ami nekem nagyon fontos lenne, hogy jó képet készítsen (amire a jelenlegi telefonom - samsung galaxy j5 - nem igazán képes).
Egyelőre azon is dilemmázok, hogy egy jó fényképezőgépet vegyek, vagy egy mobiltelefont?
Nem értek hozzá, de egy jó gépet gondolom már tudnék venni 100k ft körül is, egy teszem azt Iphone7 meg bőven drágább és ki sem használnám.
Ti mit gondoltok?
Köszönöm a segítséget, meg az esetleges útbaigazítást.
És mire a leírás végére jutottam úgy látom sikerült is témát tévesztenem :)
Tehát a kérdés aktualizálva inkább fordított sorrendben szól: Telefont vagy fényképezőgépet vegyek-e? És milyen telefon csinál brutál jó képet, amiről én beszélek?
A telefon nem fényképezőgép. Egy fél ujjnyi kis lencse nagyon kicsi szenzorral nem fog jó képet készíteni.
Egy kezdő dslr vagy egy milc kijön ennyiből szűkösen.
De ez az objektívtől is függ. És pláne a fotóstól...
Az általad linkelt portrék szinte biztos, hogy nem telefonnal készültek.
Mellesleg ilyen kis méretben bármi jól néz ki, főleg, ha utólag rátol az ember mindenféle filtereket, amik manapság oly' divatosak - hogy elfedje a zajt, torzítást, stb.
A minőség pedig nagyon fontos. Kifejezetten egy ilyen fejlődő technikánál. Épp ezért még a családi képeimet is mindig tükrössel fogom készíteni.
Kicsi gépnek meg tökéletes egy milc. Ha valaki tényleg szeret fotózni akkor egy sima válltáskában elfér. És beüzemelni kb. annyi idő mint a telefont, +5 mp.
"de akkor a mozgó témáról lemaradhatsz..."- igen, de az meg telefonnal úgy s efog sikerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!