Google Play szolgáltatások micsoda a Google Play áruház mellett? Ezt nem lehet letiltani? Elég sok memóriát használ.
Le lehet, csak akkor nem megy a Play Áruház sem.
Én úgy csinálom a gyenge telefonomon, hogy mindkettőt lefagyasztom és ha szükség van rá, elindítom mindkettőt.
Például ezzel:
Ezzel viszont nagyon óvatosan, mert ez kérdés nélkül letilt bármit, akár működésképtelenné is válhat az android.
"Nem látható az első válasz?"
De biztosan látja, csak a kérdezők azt a választ várják amelyiket ők szeretnének hallani. A tiéd biztosan nem hasonlít rá.
Leállnak vele a frissítések is.
A google térképet használó appok is befagyhatnak.
A névjegyeid szinkronizálása is leáll.
A google kereső is (nem a böngészős, hanem a külön keresősávos).
Megáll a google beszédfelismerő is.
Persze azt is megcsinálhatod, hogy alkalmilag engeded csak dolgozni.
De én békén hagynám. Inkább a hülye FB-ot kéne ledobni és abból a Lite-ot feltenni.
A FB meg a Messenger sokkal nagyobb helyzabáló.
Akkor írom azt a választ, amit vár a kérdező:
Igen, lehet hibernálni, én SdMaiddel tettem ezt meg. De mivel egy eléggé rendszerbe integrált gennyrakásról van szó, így okoz problémákat, ha nem fut állandóan.
Nekem a Play áruház megy így is.
Kontaktszinkron, Smsbackup+, Quickpic mentés is megy így.
Pár app pampogott, hogy neki kell a szervíz, pont leszarom.
Viszont gyenge vason jól érzékelhetően előnyös, ha nem fut a szervíz folyamatosan.
"De, lehet. Nem látható az első válasz?"
Nézd, én szerintem tök normális elvárás, hogy ne fusson állandóan a háttérben egy on-line bolt és az ahhoz kapcsolódó mindenféle. Nem akarok fagyaszatani, sem törölni, és néha akarom használni, de ritkán. Ha mondjuk szöveget akarok szerkeszteni elindítom az editort, de senki nem futtatja a héttérben 0-24. Azt nem tudtam, hogy az on-line bolt neve alatt van a szövegfelismerő, bár arra sincsen szükségem, és az is teljesen normális elvárás lenne, hogy az ilyeneket külön ki-be lehessen kapcsolni, és ne egy ilyen megacsomagban.
"ne fusson állandóan a háttérben egy on-line bolt és az ahhoz kapcsolódó mindenféle"
Az a helyzet, hogy az android egy google alapú rendszer.
Az általad kifogásolt app nem simán egy online bolt támogatás, hanem egy rendszertámogatás, még ha a neve megtévesztő is.
Tény, hogy sokat fog le és sokat fut a háttérben.
De nyiss bele a Windows feladatkezelőbe, az explorer.exe ott is fut állandóan és vicces módon gyakran az fogja le a rendszer működését. Viszont nélküle rendszerműködés sincs.
Ez csak egy félig-meddig helytálló analógia volt, mert a két alkalmazásnak más a feladatköre, de a lényeg benne, hogy mindkettő alapvető rendszerfunkciókat lát el.
Sok más helyen lehet csökkenteni a memóriazabálást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!