Mágneses hatás érte a SIM kártyám, tönkremehet töle?
Elég durva indukció kell ahhoz, hogy megdögöljön egy SIM.
Valószínűbb, hogy simán meghalt a memóriachipje.
Sok telefonos boltban állítják, hogy a SIM nem tud elromolni, nos, nem igaz.
Be kell menni vele a szolgáltatóhoz és cseréltetni.
Jó, nyilván, egy több teslás mágneses tértől tönkremehet.
De az átlag júzert nem éri ekkora mágneses hatás, főleg, hogy ekkora mágneses térben a telefon amiben volt a SIM annak is kampec lenne.
Mondjuk ezt nem igazán tudom elképzelni.
Veszel egy előfizetős SIM-et és aztán poénból nekinyomkodod egy mágnesnek? Nagyon életszerű.
Vagy milyen mágneshez ért hozzá?
Kizárt.
Stacionáris mágneses tér esetén szerintem nincs az a térerő, ami ki tudná nyírni.
Ha a hangszóródat ellőtték volna a SIM-kártya mellett egy mm-rel hangsebességgel, talán. :)
De lehet, hogy a hangszóród mágnese által begyűjtött fémszemcsékből valamennyi átragadt és zárlatolja valamelyik két kontaktfelületet.
A SIM kártyát fektesd sík felületre és finoman sikáld át egy ceruzaradírral a réz kontaktfelületet. Törölgesd le egy száraz ronggyal és próbáld ki még egyszer.
Ha mondjuk sikerült a mágnest úgy rátenni, hogy megütötte a kártyát, akkor valami akár tönkre is mehetett.
Mindegy,ha külsérelmi nyom nincs, ártatlan arccal besétálsz a szolgáltatóhoz és kérsz egy cserét.
És nem, nem emlegetsz ott semmit, hogy véletlenül ezt tettem rá stb.
Nem működik, nem tudod, mi a baj.
Ha előfizetéses vagy, ingyen csere, ha feltöltő, akkor szolgáltatófüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!