Ez mitől lehet?
Lenovo A7000-res mobiltelefonom van, jelenleg Android 6.0.1-es rendszerrel. Amit beletettem először SD-kártyát, arra azt írta, hogy lassú, mikor belső tárolóvá formázta. Mondtam, hogy oké, végülis egy Toshiba Class4-es kártyáról volt szó. Vettem egy Kingston Class10-est, de a helyzet nem változott. Ugyanúgy kiírta rá, hogy lassú a kártya, és valóban nagyon lassú az olvasás a kártyáról, alkalmazásokat nem is merek rátenni kártyára, mert elképesztően buggol. A belső tárhelyem viszont lassan véges lesz. Mit lehetne tenni?
Egy 32GB-os Samsung Class10+-os kártyát néztem, lehet nem pont így volt jelölve, de azt írták, hogy a Class 10-esnél gyorsabb. Az már esetleg megfelelne őkelmének, és tudna rendesen működni tárhelyként?
"Ha a belső memórián van valami, sokkal gyorsabban betölti, ha pedig kártyán, akkor elég nehézkesen."
Ez alapból igaz. Megpróbálhatsz egy UHS kártyát, szerintem különbség mindig lesz a telefon saját memóriájának sebessége és a kártya közt, nem véletlen, hogy más az alapja a két memóriának.
Vagy 7 papír körül vegyél egy Kingston U3-as-t (32 GB), de szerintem az sem garantálja azt, hogy nem fog gondolkodni a telefon.
Alkalmazásokat indítani biztosan lassabban fog kártyáról. Valamit valamiért: nem terheled a telefon saját memóriáját, de lassabb a hozzáférés.
(Azt azért hozzáteszem, hogy a 8 GB ROM nem sok, a felét elveszi az android helyből.)
Utánanézek majd.
Azóta már lecseréltem a rendszert, egy 800 MB-os rendszerre. De ezen a rendszeren sem működik jobban ez a kártya belső tárhelyként való használata.
Ez nem a rendszer hibája: ez a két memória típusából adódó eltérés.
Az a helyzet, hogy ha 0 megás a rendszer, akkor is lassabb lesz az alkalmazások betöltése a memóriakártyáról. Egyszerűen azért, mert a memóriakártya beolvasási sebessége rosszabb, mint a ROMé.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!