Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Igényli-e az okostelefon a...

Igényli-e az okostelefon a rendszeres kikapcsolást/újraindítást?

Figyelt kérdés

Két barátom azon vitatkozott, jót tesz-e a telefonnak, hogy rendszeresen ki van kapcsolva. Egyikőjük nem szokta egyáltalán, mert sok mindennel össze van kötve bluetooth-on. A másik azzal érvelt, hogy jót tesz neki mind hardveresen, mind szoftveresen, valamelyest megakadályozza az elévülést.

Logikusnak tűnik, de mennyire igaz? Én is elgondolkoztam rajta, mivel gyakorlatilag az enyém is mióta csak megvan, hónapok óta, egyhuzamban megy, sosem volt kikapcsolva.

2017. febr. 2. 08:09
1 2 3
 11/22 Wadmalac ***** válasza:

Amúgy a véletlenül idekeveredett témára, a mikor ne zavarjanak kérdésre van egy aranyos kis repülő ikon válasz.

Én spec semmi létfontosságú hívást nem várok éjjel senkitől, de aludni szeretnék, így ilyenkor repülő módba kapcsolok.

Azon ritka esetekkor, mikor számítok esetleges éjszakai fontos elérésre, család, meló stb., a "ne zavarjanak" funkcióba beállítom a beengedős kivételeket.

A kikapcsolva tartás ellen szól az is, hogy az okostelók túlnyomó többsége kikapcsolva nem ébreszt.

Egy reboot meg max. 2 perc.

2017. febr. 2. 10:44
 12/22 anonim ***** válasza:
37%

"attól, hogy neked nincsenek családtagjaid/barátaid/ismerőseid, akik esetleg fontosak az életedben, hidd el, a legtöbb embernek van."

Tudtam hogy ez jon.

Kisbaratom, aki valoban fontos nekem, azaz a kozeli rokonaim, mind tudjak a vonalas telefonszamom, amin ejszaka is elerhetnek ha valami tragedia tortenne. Szerencsere az elmult ~23 evben, miota onallo eletet folytatok, SOHA SENKI nem hivott ejszaka.

Azzal is tisztaban vagyok, hogy nehany ember fuggo a folyamatos online kapcsolattol, es azt gondolja hogy baromi fontos az eletben akar hajnali 3kor is arrol ertesulni, hogy a szomszed Julikanak a lanya megint kiposztolt egy csöcsös kepet a facebookra.

engem ezek a dolgok hidegen hagynak, en nem a facebookon kommunkalok a rokonokkal, hanem eloben.

De nyilvan egy facebook-zombinak ezt hiaba magyarazza az ember.

2017. febr. 2. 10:46
 13/22 anonim ***** válasza:

Ha mar repulos uzemmodba rakod akkor akar ki is kapcsolhatod.

Az ebreszto az mondjuk egy igazi erv, azt neha en is hasznalom, de altalaban van erre a feladatra celhardver :)

2017. febr. 2. 10:47
 14/22 Wadmalac ***** válasza:

"Ha mar repulos uzemmodba rakod akkor akar ki is kapcsolhatod."

Hát erre az általad is elismert ébresztés már ellenérv, de a repülő módból a teló kb. 5 másodperc alatt újra online, bekapcsolás jóval tovább tart, főleg, hogy nekem elég sok folyamatosan aktív appom van.

Most ránéztem egy telepített mobildiagnosztika appra, az utolsó újraindításom tíz és fél napja volt.

Azért hozzá tartozik a dologhoz, hogy minél jobb hardveren minél jobban optimalizáltabb szoftver fut, annál ritkábban szükséges egy reboot.

Főleg a ram és a belső tárhely mérete a lényeges hardver pont, persze a sok felgyűlő háttérben futó frincfranc esetén a proci is.

2017. febr. 2. 11:56
 15/22 anonim ***** válasza:

"nehany ember fuggo a folyamatos online kapcsolattol"

Ki beszélt itt online kapcsolatról? A wifi/mobilinternet kikapcsolása egy "gombnyomás", de attól még a gsm funkció életben marad.

Na úgy meg megint más a helyzet, hogyha van vonalas, mivel saját magadat hazudtoltad meg: Távolról elérhető maradsz.

De az is tény, hogy a vonalas szolgáltatás igénye folyamatosan csökken, és pár tíz év múlva teljesen eltűnik, a lakossági legalábbis biztos.

A "facebook zombis" rész különösen tetszik, megmosolyogtató, amikor az idősek csak fekete-fehérben látják az új technológiákat, és a technofób karcsibácsi és a snapchat/instagram/facebookon egész napját töltő 13 éves tinilány között nincs átmenet.

Van facebookom, használom, szeretem. Nem kötelező része a posztolás, és a tinipics*k tömeges követése. Ez az egyik pozitív tulajdonsága, hogy azt követsz, amit szeretnél, és kedved szerint állíthatsz be tartalmakat, amikben érdekelt vagy. Ezt elég kevesen tudják, ezért veszélyes.

Ez a "én pedig meglátogatom az ismerőseimet személyesen" duma pedig... Mert akik írásos formában is kommunikálnak, azok ilyen újgenerációs sznobok, és szociális életük nincs, értem :_D

Csak sajnos nincs az embernek mindig ideje arra, hogy elugorjon 35 kilómétert, ha esetleg elfelejtett valamit említeni az adott egyednek.

De már az elején írtam, hogy felesleges elkezdenem vitatkozni, erre tessék, most már nem törlöm ki.

2017. febr. 2. 15:26
 16/22 A kérdező kommentje:

"Milyen fontos értesítés?" :D

Bármilyen. A munkatársaim, a rokonaim nagy része ezt használja, mert az emberek nagyobbik részének van Facebookja és mert ingyenes. Egyetértek azzal a válaszolóval, aki szerint ki fogja túrni előbb vagy utóbb a hagyományos telefonálás és sms küldés igényét. Én pl. évi 3 sms-t ha elküldök. Hívni is ritkán szoktam.

Mindenre online appokat használunk és ennek java része a Messenger és az emailek.

És mikor felkelek, bizony sokkal jobb, ha egyből látom, mit kaptam éjszaka értesítésnek, mert akkor egyből úgy tervezem a napom. És ez nem azt jelenti, hogy hagyom magam felveretni hajnalban. Tudod le lehet venni a hangot :)

B4sztam már rá úgy, hogy kikapcsoltam éjszakára, bekapcsoltam reggel, a reggeli rutin után be a zsebbe és elindultam, és csak ekkor szinkronizált és kaptam meg egy fontos értesítőt, amit ha egyből reggel láttam volna, akkor alapból el sem indulok. Csak egy példa, de amúgy ennyi, nem kell mindenkit le "facebookfüggőzni", mert nem feltétlenül az.

Ezért és a válaszokból összegezve fogom továbbra sem kikapcsolni éjszakára, még ha tud is egyébként riasztani kikapcsolva.

(Egyébként ez a funkció egy ha ma meglenne 6 éves lenne Android telómban is megvolt, aztán kiesett, a mostaniban megint van. Bírom ezt a 2 lépés előre 1 hátra fejlődést :D)

2017. febr. 2. 19:47
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

"A "facebook zombis" rész különösen tetszik"

Aki ejszaka azert nem kapcsolja ki a telefonjat hogy nehogy lemaradjon egy "fontos" faceobookos ertesitesrol, az zombi es kesz. Fuggetlenul attol hany eves.

2017. febr. 2. 19:55
 18/22 A kérdező kommentje:

Ééértem, tehát ha az éjszaka folyamán jön egy fontos üzenet a főnöktől, hogy reggel ne a város keleti csücskébe menjek, mert nem ott vesznek föl autóval, hanem mondjuk egész máshova, és erről nem akarok lemaradni, hanem egyből, amint reggel felkelek, látni akarom, akkor én vagyok a zombi :D

Kemény logikád van öregem.

2017. febr. 2. 21:57
 19/22 anonim ***** válasza:

" ha az éjszaka folyamán jön egy fontos üzenet a főnöktől"

Ja, hat nekem nem ilyen xar a munkahelyem, hogy a fonok ejszaka csicskaztasson, vagy akarmit is kommunikaljon velem a privat telefonomon. Mondom, nem vagyok rendor. Az meg kulon rohej lenne ha a facebookon uzengetne :) Szerintem nincs is fenn. Bar soha nem neztem.

Nyilvan akinek ejszaka elerhetonek kell maradni, az legyen elerheto, ebben mi az erthetetlen? Az emberek 99%anak nem kell elerhetonek lenni.

2017. febr. 3. 07:28
 20/22 Wadmalac ***** válasza:

"Ééértem, tehát ha az éjszaka folyamán jön egy fontos üzenet a főnöktől, hogy reggel ne a város keleti csücskébe menjek, mert nem ott vesznek föl autóval, hanem mondjuk egész máshova, és erről nem akarok lemaradni, hanem egyből, amint reggel felkelek, látni akarom, akkor én vagyok a zombi :D"

Többek közt erre találták ki a szöveges üzenet különböző fajtáit. Akár SMS, akár Messenger, Viber, Whatsapp, az üzenetet megkapod a reggeli bekapcsoláskor.

Úgyhogy ez rossz érv.

Amúgy meg, ha a munkából KÖTELES vagy 24 órán át elérhető lenni, azért pótlék jár.

Ha céges telód van, amire mindent a cég fizet, az vitás terület, ha azzal kaptad, hogy mindig legyen bekapcsolva, akkor az más tészta.

Én többek közt éppen azért szoktam rá az éjjeli kikapcsolásra, mert a privát telefonomon sorozatban felhívogattak melóból baromságok miatt, sosem az én felelősségi területemen, csak éppen engem értek el.

Ha meg az embernek PRIVÁT hívásra kell számítania éjjel is, de nem akarja, hogy közben állandóan zaklassa a FB vagy bármi ilyen, wifi kikapcs, mobiladat kikapcs, csak a GSM marad aktív, telefon meg SMS.

2017. febr. 3. 07:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!