Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Igényli-e az okostelefon a...

Igényli-e az okostelefon a rendszeres kikapcsolást/újraindítást?

Figyelt kérdés

Két barátom azon vitatkozott, jót tesz-e a telefonnak, hogy rendszeresen ki van kapcsolva. Egyikőjük nem szokta egyáltalán, mert sok mindennel össze van kötve bluetooth-on. A másik azzal érvelt, hogy jót tesz neki mind hardveresen, mind szoftveresen, valamelyest megakadályozza az elévülést.

Logikusnak tűnik, de mennyire igaz? Én is elgondolkoztam rajta, mivel gyakorlatilag az enyém is mióta csak megvan, hónapok óta, egyhuzamban megy, sosem volt kikapcsolva.

2017. febr. 2. 08:09
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
44%
Kikapcsolni ugyan felesleges, de azert havonta erdemes ujrainditani.
2017. febr. 2. 08:19
 2/22 anonim ***** válasza:
25%
En ha tehetem kikapcsolom. Minek fogyassza feleslegesen az energiat?
2017. febr. 2. 08:24
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Hardveresen mindegy, szoftveresen jot tesz az ujrainditas.
2017. febr. 2. 09:01
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Kezdenek egyre jobban optimizáltak lenni különböző gyártók különböző Android launcherei, noha még mindig a stock a legpörgősebb.

Elég jó azért már a memóriakezelés, és régen főleg ez okozott gondot. Kevés is volt, optimizálatlan is, hamar betelt, és megkergült a telefon. Most mát azért erre figyelnek, a középkategóriában is 2-3 gb a minimum.

Pár hetente újraindítani, hogy manuálisan törlődjön a RAM lehet nem hülyeség, de ennél gyakrabban egyszerűen felesleges. Nem tesz neki rosszat, csak felesleges.

Energiatakarossági kikapcsolni pedig hülyeség. Stanby-ban olyan keveset esznek, hogy kb. észre sem venni. Most az a max. 1-2%/óra megér annyit, hogy lemaradj egy fontos hívásról?

2017. febr. 2. 09:19
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
((Stand by**))
2017. febr. 2. 09:20
 6/22 anonim ***** válasza:
44%

" lemaradj egy fontos hívásról?"

Fontos hivas ejszaka? Nem vagyok en rendor.

2017. febr. 2. 09:55
 7/22 A kérdező kommentje:
Utolsó, de bármi értesítés jöhet emailről, facebookról, sms-ben stb. Plusz nekem szinkronizálási gondjaim vannak, főleg a gmail-lel, ha újraindítom a telót. Android 6-on vagyok amúgy.
2017. febr. 2. 10:18
 8/22 anonim ***** válasza:
0%

"de bármi értesítés jöhet emailről, facebookról, sms-ben stb"

Lehet en vagyok tul oreg, de megis milyen fontos ertesites johet a facebook-on este tiz es reggel hat kozott? Vagy SMS, vagy email? Ne rohogtess mar.

Amugy en telefonon nem is hasznalom a facebookot, es pc-n is csak minimalisan, es amugy is minden ertesites ki van onnan kapcsolva.

2017. febr. 2. 10:33
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

#6 Te az a fajta ember vagy, aki a saját elképzelését védi makacs módon, bármennyire is ellentmond a logikának, úgyhogy inkább bele sem kezdek az érvelésbe.

De azért tartsd észbe, hogy attól, hogy neked nincsenek családtagjaid/barátaid/ismerőseid, akik esetleg fontosak az életedben, hidd el, a legtöbb embernek van.

2017. febr. 2. 10:36
 10/22 Wadmalac ***** válasza:

Az android rendszer, nem tudom, mennyitől, de 6.0 esetén már biztos, hogy rendez némi szemételtakarítást, linkelés-ellenőrzéseket bekapcsoláskor.

Ez főleg akkor hasznos, ha a telón gyakori az app telepítés illetve törlés, meg persze ha az appok közt van sok, ami nem teljesen bugmentes. Sajnos gyakran maga a rendszer sem az.

Heti egy reboot ártani semmiképpen nem árt, de segíti a rendszer önkarbantartását.

Az android ebből a szempontból rugalmasabb, mint a windows, de ha nem is sikoltozik annyira az újraindításokért, mint az, azért néha jó tesz.

2017. febr. 2. 10:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!