Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Egyszer drágább telefont...

Egyszer drágább telefont venni vagy minden évben valami olcsó telefont?

Figyelt kérdés

Az utóbbi 2 évben 2 telefonom hülyült meg. 2015-ben vettem egy Acer telefont, de elromlott 14 hónaposan. Akkor vettem egy Samsung Galaxy Xcover 3-at, hogy ez stapabíró, vízálló, masszív a kicsike. Alig van egy éves de az aksija alig birja. Volt 3x szervizben (mindig máshol és van ahol azt mondják, hogy olcsó húsnak híg a leve, 40 ezerért normális, ha napi 3x kell töltsem. ((HE???Wtf??))), de mindig csak szoftvert frissítenek rajta és nem jobb. Csak egyre rosszabb. Napi 3x kell töltsem. "Sokat" dolgozok vele -máramikor nem merül le...-, emaileket kapok-küldök róla, telefonálok, sms. Viszont, hogy legutóbb visszakaptam a kamerája egy flörtelem lett, olajfestményt készít, így pl fontos dokumentumokat se tudok munkaközben fotózni...

Szerintetek megérné egyszer egy jobb telefonba fektetni, ami jobban bírja hosszútávon? Barátnőmnek iPhoneja van 4 éve, most cserélte le 3,5 év után az i5-öt egy 7-re.

Egy 5S vagy egy SE megérné 3-4 évre? Olyan telefont akarok, aminek az aksija egy év után is jól birja. És nem kell naponta 2x tölteni. Párom 2 naponta tölti az iPhonet, igaz, nem viszi túlzásba sem, de azért neki is megvannak az igényei.

Válaszokat előre is köszönöm.

2017. jan. 8. 22:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%
SE bőven megéri 3-4 évre.
2017. jan. 8. 23:07
 2/13 anonim ***** válasza:
0%

Nézd, minél bonyolultabb egy kütyü, annál több benne a meghibásodási lehetőség.

Az a biztos, ha minden külön van: külön diktafon,külön fényképezőgép, külön számítógép, külön telefon.

Így többnyire minden működik, nem romlanak el csak úgy ok nélkül, hanem évtizedekig működnek, és ha elromlanak, egyszerűen javíthatók.

2017. jan. 8. 23:59
 3/13 anonim ***** válasza:
78%

5s nem túl ideális ennyi időre már, max 1-2 évre, SE talán igen.

Egyébként szerintem is inkább 3-4 évente egy jobb, drágább telefon, mint félévente-évente egy rosszabb, olcsóbb.

2017. jan. 9. 00:08
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Lol... én 2-3 évente veszek egy erős középkategóriát.

Hogy a francba amortizálod le az akkut ennyire? Én 2 éve vettem egy 35 ezres telefont és még most is simán kibír 2 napot az akksi. Persze én nem nyomkodom rajta állandóan a Facebookot.

2017. jan. 9. 10:16
 5/13 A kérdező kommentje:
iOS-en mennyire elég az a 16GB? Használék néhány appot meg szeretek offline zenét hallgatni.
2017. jan. 9. 11:08
 6/13 A kérdező kommentje:

Nem Facebookozok rajta, mert az esetek többségében nincs rá időm. Szimplán rengeteget vagyok külföldön és a fönökség vagy e-maileket küld, vagy hivogat, vagy sms-ezek velük. Vagy ha valutaváltokatásról van szó, akkor a telefon számologépét nyomkodom. De pl napi minimum 2 fotora is kéne valami értelmesebb kamera, mert dokumentumokat kell fotozzak.

Persze tömegközlekedéses appot, aktív Google Mapsot, zenét munkábamenet, Whatsapp, stb. Ezeket használnám erősen.

2017. jan. 9. 11:14
 7/13 anonim ***** válasza:

Én inkább a "drágább telefon hosszabb időre" híve vagyok. Inkább áldozok többet egy készülékre, de akkor ne legyen vele problémám évekig, idegbaj nélkül lehessen használni. Pont ezért nálam mindig csak az aktuális csúcskategória kínálata jöhet szóba.

De pl a tesóm pont az ellentéte. Neki minden évben új telefonja van, mert hamar megunja/leamortizálja őket. Persze nem milliomos, így általában max. 40 ezret áldoz egy-egy darabra.

Azért vicces az, mikor az én 3 éves anno csúcskategóriás telefonom sokkal megbízhatóbb mint az ő 2 hónapos alsókategóriása. Plusz minden telefonja eljut az 1 év alatt legalább 2szer szervízbe valamilyen probléma miatt, olyankor 1-2 hétig nincs is neki.

Nekem az előző telóm 1x volt szervízben 3 és fél év alatt, akkor is csak azért, mert az akksija már cserés volt.

A mi példánkból kiindulva mondom, hogy szerintem megéri rááldozni egy drágább telefonra, mert évekig használható marad, és tizedannyit nem kell idegeskedni a "már megint lefagyott és kilép", "hú de lassú", "ez az app sem indul el rajta" féle dolgok miatt, amit a tesómtól kb. napi szinten hallok. Ha pedig tudsz rá vigyázni, akkor egy több éves telefon is lehet olyan állapotban, mint egy vadonatúj.

Ui.: ha már iPhone-ban gondolkozol, én inkább a 6s vagy a 7-et ajánlanám, és semmiképp sem a 16 gigásat.

2017. jan. 9. 12:02
 8/13 anonim ***** válasza:
Viszonylag olcsón is kaphatsz jó mobilt, pl a Xiaomi Redmi 3S Prime 55ezer
2017. jan. 9. 15:34
 9/13 anonim ***** válasza:
53%
Én bedőltem az olcsó telefonoknak, vettem korábban xiaomi redmi note 2-t, aminek porosodott az előlapi kamerjája (bánja a rosseb, úgysem használom), DE! annyira rossz volt a mikrofon minősége,hogy alig vagy éppen doboz szerűen hallott a másik fél.. Jelenleg egyik ismerősöm vett magának és asszonyának redmi note 3 se-t és egy redmi 3s primeot (mindkettő támogatja a magyar hálózatokat) ugyan ez a hiba a mikrofonnal. Alapvetően jók lennének, de nem lehet az alap funkciókat használni... Akár részletre ,kp-ra, előfizura ha kihozol egy jól átgondolt telefont (tegyükfel csúcskészüléket), akkor van egy jó kamerád, garantáltan működik a hívás része( :) ), jó audió élményt nyújt, és megfelelő háttérrel rendelkezik (akár szerviz, akár tartozékkal kapcsoltaban). Sokan butaságnak, őrültségnek tartják,ha valaki akár 50-nél több pénzt költ telefonra, megértem őket. Sajnos sok az adó, a fizetés kevés (átlag) és ehhez nézve a normálisabb telefonok baromira drágák. Természetesen lehet találni picit olcsóbban (kb.100.000Ft körül) telefont ami szuper , megfelel az ember igényeinek . Sajnos mivel nem vagyunk egyformák, így nem mindenkinek felel meg az ami a másiknak igen, így viszont nehéz segíteni . Ismerek olyat aki még mindig egy lumia 520-at hajt és elég neki, de olyat is akinek semmi sem elég, így havonta váltogatja a telefonját. De,hogy segítseg is valamit ( :) ) iphone-t nemrég cseréltem le egy s7 edgere, ezüstre és valami gyönyörű. Imádom,hogy lehet vele akár strandolni, akár úszni, és nem félek hogy beázik. Gyors, együtt működik a tévémmel (szintén samsung) ,tehát ha pl a konyhában főzünk, akkor simán nézem rajta a tv adást mert együtt működik a tv-vel (illetve azon keresztül a boxal), és van always on ami hasonlít a korábbi nokiák glance screenjére. Sok ismerősöm szereti az iphonet, de sokszor szívják a fogukat, múltkori eset: ismerősöm előfizetett apple musicra, onnantól kezdve nem engedi neki az itunes hogy zenét rakjon fel a telóra ,így alternatív progi kellett. Na én az ilyesfajta helyzeteket untam meg az iphone-nál, és inkább vissza tértem a samsunghoz.
2017. jan. 11. 13:14
 10/13 anonim ***** válasza:
Kb 3 évente költök 75-85e-et telefonra, ennyi. Eddig összesen három okostelefonom volt. Én már a kezdetek kezdetén 2009-ben azt vettem amikor még sokan szinte hírből sem ismerték ezeket. Az első nagyon gáz volt még, azt kb 1.5 év után cseréltem, a másodikat viszont már majdnem 3.5 évig nyúztam és most a harmadik is kb 3 évesen lesz csere érett.
2017. jan. 11. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!