Egyszer drágább telefont venni vagy minden évben valami olcsó telefont?
Az utóbbi 2 évben 2 telefonom hülyült meg. 2015-ben vettem egy Acer telefont, de elromlott 14 hónaposan. Akkor vettem egy Samsung Galaxy Xcover 3-at, hogy ez stapabíró, vízálló, masszív a kicsike. Alig van egy éves de az aksija alig birja. Volt 3x szervizben (mindig máshol és van ahol azt mondják, hogy olcsó húsnak híg a leve, 40 ezerért normális, ha napi 3x kell töltsem. ((HE???Wtf??))), de mindig csak szoftvert frissítenek rajta és nem jobb. Csak egyre rosszabb. Napi 3x kell töltsem. "Sokat" dolgozok vele -máramikor nem merül le...-, emaileket kapok-küldök róla, telefonálok, sms. Viszont, hogy legutóbb visszakaptam a kamerája egy flörtelem lett, olajfestményt készít, így pl fontos dokumentumokat se tudok munkaközben fotózni...
Szerintetek megérné egyszer egy jobb telefonba fektetni, ami jobban bírja hosszútávon? Barátnőmnek iPhoneja van 4 éve, most cserélte le 3,5 év után az i5-öt egy 7-re.
Egy 5S vagy egy SE megérné 3-4 évre? Olyan telefont akarok, aminek az aksija egy év után is jól birja. És nem kell naponta 2x tölteni. Párom 2 naponta tölti az iPhonet, igaz, nem viszi túlzásba sem, de azért neki is megvannak az igényei.
Válaszokat előre is köszönöm.
Nézd, minél bonyolultabb egy kütyü, annál több benne a meghibásodási lehetőség.
Az a biztos, ha minden külön van: külön diktafon,külön fényképezőgép, külön számítógép, külön telefon.
Így többnyire minden működik, nem romlanak el csak úgy ok nélkül, hanem évtizedekig működnek, és ha elromlanak, egyszerűen javíthatók.
5s nem túl ideális ennyi időre már, max 1-2 évre, SE talán igen.
Egyébként szerintem is inkább 3-4 évente egy jobb, drágább telefon, mint félévente-évente egy rosszabb, olcsóbb.
Lol... én 2-3 évente veszek egy erős középkategóriát.
Hogy a francba amortizálod le az akkut ennyire? Én 2 éve vettem egy 35 ezres telefont és még most is simán kibír 2 napot az akksi. Persze én nem nyomkodom rajta állandóan a Facebookot.
Nem Facebookozok rajta, mert az esetek többségében nincs rá időm. Szimplán rengeteget vagyok külföldön és a fönökség vagy e-maileket küld, vagy hivogat, vagy sms-ezek velük. Vagy ha valutaváltokatásról van szó, akkor a telefon számologépét nyomkodom. De pl napi minimum 2 fotora is kéne valami értelmesebb kamera, mert dokumentumokat kell fotozzak.
Persze tömegközlekedéses appot, aktív Google Mapsot, zenét munkábamenet, Whatsapp, stb. Ezeket használnám erősen.
Én inkább a "drágább telefon hosszabb időre" híve vagyok. Inkább áldozok többet egy készülékre, de akkor ne legyen vele problémám évekig, idegbaj nélkül lehessen használni. Pont ezért nálam mindig csak az aktuális csúcskategória kínálata jöhet szóba.
De pl a tesóm pont az ellentéte. Neki minden évben új telefonja van, mert hamar megunja/leamortizálja őket. Persze nem milliomos, így általában max. 40 ezret áldoz egy-egy darabra.
Azért vicces az, mikor az én 3 éves anno csúcskategóriás telefonom sokkal megbízhatóbb mint az ő 2 hónapos alsókategóriása. Plusz minden telefonja eljut az 1 év alatt legalább 2szer szervízbe valamilyen probléma miatt, olyankor 1-2 hétig nincs is neki.
Nekem az előző telóm 1x volt szervízben 3 és fél év alatt, akkor is csak azért, mert az akksija már cserés volt.
A mi példánkból kiindulva mondom, hogy szerintem megéri rááldozni egy drágább telefonra, mert évekig használható marad, és tizedannyit nem kell idegeskedni a "már megint lefagyott és kilép", "hú de lassú", "ez az app sem indul el rajta" féle dolgok miatt, amit a tesómtól kb. napi szinten hallok. Ha pedig tudsz rá vigyázni, akkor egy több éves telefon is lehet olyan állapotban, mint egy vadonatúj.
Ui.: ha már iPhone-ban gondolkozol, én inkább a 6s vagy a 7-et ajánlanám, és semmiképp sem a 16 gigásat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!