Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » EBayen Amerikából való rendelé...

EBayen Amerikából való rendelés? Vám? AT&T?

Figyelt kérdés
Kinéztem magamnak egy iPhone 5s 32GB-os telefont szállítással együtt ha megnyerném a licitet kb. 20-23 ezer körül lenne meg.Azonban Amerikából jönne és AT&T hálózat függő lenne. Leírná nekem valaki részletesen a vám és a függetlenítés menetét?Mindent tudni szeretnék róla, vegyétek úgy hogy nulla infom van jelen állás szerint róla. Előre is köszönöm a válaszokat.

2017. jan. 6. 21:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Áfa:

[link]

2017. jan. 6. 21:39
 2/11 anonim ***** válasza:

Ne vegyél USA-ból ebay-es iPhone-t.

Nem éri meg.

2017. jan. 6. 22:05
 3/11 anonim ***** válasza:
ne vegyél amerikábol telefont nem éri meg és nem fog müködni más az europai szabvány .
2017. jan. 7. 06:04
 4/11 A kérdező kommentje:
A vásárolt ár-ban kell számítani a várható VÁM-ot vagy az áru értékétől?
2017. jan. 7. 11:22
 5/11 A kérdező kommentje:
Hogy megy ez a függetlenítés? kb mennyi az ára?
2017. jan. 7. 11:22
 6/11 anonim válasza:

Ha az USAból rendelsz, csak használtat tudsz, úgy tudom.

Új telefont nem tudsz rendelni, mert ahhoz USA-beli lakcím kell. Amikor az országba érkezik, vámeljárás alá veszik és a teló ertékének 27%-os áfájat kell kifizetned.

Aztán gondolom lesz postaköltség is... az se 2 Ft.

Ráadásul a függetlenítés kb 20 ezer Ft plusz.

Na, most ha mindent összevetsz, akkor rájössz, hogy jobban megéri itthon venni egy használt 5s-t, mert 60 ezer Ft körül simán kapsz jó állapotban lévőt.

2017. jan. 7. 14:32
 7/11 A kérdező kommentje:
de a 27% mi alapaján jön? a termék ára(amennyiért vettem) vagy amennyit ér(kb 60-70 ezer ft)
2017. jan. 7. 15:07
 8/11 anonim ***** válasza:

Számlával kell igazolnod a vételárat.

Ha nem tudod, vagy nagyon alacsony az ár, a jelenlegi piaci árat veszik alapul.

Nem azt amire te gondolsz, hanem a drágábbikat.

2017. jan. 7. 16:39
 9/11 anonim ***** válasza:

És elfelejtettem, a forgalmi adó alapját képező árba árba beleszámít a szállítási költség is.

Esetleg ha nagyon beleélted volna magad, elmondom hogy nem te vagy az első aki azt gondolja hogy ez milyen jó üzleti lehetőség, mert az USA-ban ku*va olcsó az iPhone.

A "ha megnyerném a licitet kb. 20-23 ezer körül" a valóságban nem fog bejönni.

Ha mégis, akkor valami szakadt, hibás, előre nem látott hibával rendelkező darabot kapsz, amire az esetek 98 százalékában elkerülhetetlen a behozatali díjak megfizetése.

Ha még sincs baja, akkor egy szolgáltatófüggő készülékről van szó, amit függetleníteni kell. Gondolom ezen a ponton is a legolcsóbb megoldást keresed, így fennáll a veszélye hogy valaki elcseszi neked, vagy ha megcsinálja, nem olcsón teszi.

De nem akarok neked rosszat, legyen szerencséd.

2017. jan. 7. 16:50
 10/11 anonim ***** válasza:
kérdező szerintem a magyar árakat nézik és ehez viszonyitva dobják rá a 27%áfát és vámot .
2017. jan. 8. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!