Hogyan töltsem a li poly aksit hogy minél tovább működjön hosszú távon minimális kapacitás vesztéssel?
aki esetleg évek óta használja ő hogyan csinálja?tapasztalatok?
mert a neten sok mindent írnak de akinek esetleg régóta van az leírhatná ide hogy hogyan csinálja és mit tapasztalt.köszi.
Feltöltöd, használod, meríted és újra feltöltöd folyamatosan, minél kevesebbett álljon használat nélkül úgy, hogy sok töltés van benne.
Modellezel?
nem :) nemrég vettem meg életem első tabletjét amiben egy jó aksi van és nem szeretném ha hamar tönkremenne mivel állítólag nem lehet cserélni hanem fixen van beleépítve.
a neten sok helyen olvastam hogy ne hagyjuk lemerülni és ne töltsük fel teljesen akkor ezek sem igazak?
Csak azért kérdeztem, mert abban vannak li poly akksik, a tabletben, telefonban li ion van.
Lemeríteni nem szabad, tölteni lehet maxig, túltölteni nem szabad, de azt az elektronika szabályozza, szóval ha feltöltődött az akksi, akkor a töltésvezérlő áramkör lekapcsol, szóval nem tudod túltölteni se lemeríteni kritikus érték alá.
2-3 évnél nem fog többet bírni az akksi amúgysem, a kapacitása mindenképpen csökken, de ezeket arra találták ki, hogy folyamatosan legyen használva. A Li akksik élettartama pont azzal tartható fent, ha folyamatosan használod, folyamatosan feltöltődik és lemerül, így maga a töltés folyamatosan nem tárolódik benne, így gáz nem termelődik, és a töltések közötti elválasztó hárták nem sérülnek. Persze meghibásodhat az akksi, de ahhoz neked semmi közöd nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!