Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ha nincs mobiltelefonod,...

Ha nincs mobiltelefonod, véged van?

Figyelt kérdés
Azt mondják, mai, felgyorsult világba ez már "alap". Én, azon ritka emberek közé tartozok, akik nem használnak mobilt. Kapom is érte sokszor a (negatív) megjegyzéseket. Van itt olyan aki hasonló cipőben jár?
2016. dec. 20. 13:22
 1/10 anonim ***** válasza:

Érzed valami olyan hátrányát, ami kifejezetten rosszul érint?

Ha nem, akkor egyszerűen ne törődj vele! A te életed, te döntöd el, hogy milyen eszközöket használsz.

2016. dec. 20. 13:28
 2/10 A kérdező kommentje:
Azonkívül, hogy egyesek piszkálnak miatta, nincs. Illetve ha valamilyen hivatalos helyen kérik és mondom hogy nincs, finoman szólva furán néznek rám. :) De, ezt már megszoktam...
2016. dec. 20. 13:33
 3/10 anonim ***** válasza:
Alapvetően sokáig nekem sem volt, de be kellett látnom hogy a mai világban jó ha van. És az is ha internet is van rajta, mert percek alatt tájékozódhat az ember hírek ügyeken át bármiben (busz,vonat,csomagküldés,időjárás, stb). Ezen kívül sokak a közösségi médián keresztül üzennek. Szóval én léptem előre a világba, kérdező, neked is kéne...hidd el kell.
2016. dec. 20. 13:45
 4/10 anonim ***** válasza:

"Én, azon ritka emberek közé tartozok, akik nem használnak mobilt. "

Nem kötelező.

Én úgy vagyok vele, hogy ez egy eszköz. Nem engem irányít, hanem én irányítom vele a körülöttem lévő dolgokat.

Ha akarom, kikapcsolom. Nem arra használom hogy azonnal lássam az ismerősök facebook bejegyzéseit.

Telefonálok, fotózok, jegyzetelek, stb.

Ennyi.

Nem függök tőle, de megkönnyítem vele a saját dolgom.

Ha te máshogy élsz, az a te dolgod.

2016. dec. 20. 13:58
 5/10 A kérdező kommentje:

Kedves Második!

Köszönöm a válaszodat!

"Alapvetően sokáig nekem sem volt, de be kellett látnom hogy a mai világban jó ha van."

Biztos, bár még sosem éreztem a hiányát.

"És az is ha internet is van rajta, mert percek alatt tájékozódhat az ember hírek ügyeken át bármiben (busz,vonat,csomagküldés,időjárás, stb)."

Ez is hidegen hagy. Eleget ülök napi nyolc órában a számítógép előtt, ami érdekel elolvasom. Ha nem ma, akkor holnap. Nem kapok agybajt ha nem tudom naprakészen hogy mi van a nagyvilágban.

"Ezen kívül sokak a közösségi médián keresztül üzennek."

A barátaim, rokonaim megtalálnak, ezek nélkül is. :) Jó, e-mail címem azért van, de ezzel ki is fújt.

"Szóval én léptem előre a világba, kérdező, neked is kéne...hidd el kell."

Elhiszem, hogy megérte Neked. Nekem viszont, nem kellene. :)

2016. dec. 20. 14:01
 6/10 anonim ***** válasza:
Elfogadom,bár hülyeségnwk tartom, mert magad zárod ki a lehetőségek elöl.. sok helyre fel se vesznek a nincs mobilod.
2016. dec. 20. 14:16
 7/10 Szirty ***** válasza:

"Biztos, bár még sosem éreztem a hiányát. "

A mobiltelefon rengeteg olyan problémát megold, ami nélküle nem is létezne! :)

2016. dec. 20. 16:35
 8/10 anonim ***** válasza:
Kérdező: mindig van ilyen. Alig pár száz éve az elektromos áram volt ritka, most már alap. Volt olyan, amikor a csatornázás sem volt hétköznapi. A mai világban, a kommunikáció is felgyorsult - pár kattintással, máris tudsz beszélni, akár a világ túloldalán lévő emberrel, úgy hogy nem kell egy vagyont fizetni érte. Elég csak egy okostelefon (100K alatt bőven van), meg internet hozzáférés (ez meg részletkérdés, hogy hogyan). Adatokat, videókat tudsz gyorsan cserélni, úgyhogy erre sem kell sok időt feláldozni. Könnyebben tudsz informálódni, a forgalmi zavarokról is, úgyhogy nyugodtan tudsz alternatívákat keresni (akár autóban, akár tömegközlekedéssel).
2016. dec. 21. 05:23
 9/10 anonim ***** válasza:

Valamikor a hajókat se azért építették mert unatkoztak és gyalog is el tudtak volna menni bárhová.

Aki csak a szomszéd faluba szállít, annak nem kellett hajó, aki más országokba, kontinensre, annak kellett.

Ennyi.

Neked biztosan nem kell, mert egyébként nem kérdeznél ilyeneket.

Nagyanyámnak nagyon tetszik a dolog, az ő idejében még elképzelni se tudta volna. Rádiót hallgat a mobilján, fotóz, felhív ha valami gondja van, beintegrálta az életébe. És nem azért mert alap, hanem azért mert hasznát tudja venni.

2016. dec. 21. 07:45
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves Utolsó!

A "beintegrál" szó nagyon tetszett! :)

2017. jan. 3. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!