Nfc kötelező VR-hoz?
Udv a telefonomon nincs nfc es a mobil vr szemuvegnel azt irtak csatlakozas:nfc szoval nfc nelkul nem lesz jo?
Neztem egy masikat ott nem irta hogy kell hozza nfc.
Itt irja masnal nem...
Nem kötelező, gyanítom ezek az eszközök csak arra használják, hogy automatikusan el tudják indítani a megfelelő szoftvert, ha berakod a tartóba.
Ugyanakkor, jó lenne tudni, milyen telefonod van. VR-hez ugyanis nagyon nagy képpontsűrűségű kijelzőre van szükség (5" mellé full HD minimum), és az a gyanúm, hogy telefonod nem ilyen. NFC felsőbb kategóriákban alaptartozék, és azok ismérve általában a nagyon nagy felbontású kijelző is.
Vernee thor elvileg 720p felbontas
5” 720p HD IPS 1280x720px, 294 ppi, 500 nit fényerő.
Ez rosszabb, mint a nem Plus iPhone 320-as PPI-ja. Én legelőször ezzel próbáltam ki, Wolfenstein3D szinten volt pixeles minden, élvezhetetlen. Ha ragaszkodsz a VR-hoz, inkább rendelj egy cardboxot pár dollárért, meg fogod köszönni, mert csak pénzkidobás lenne. Még a Nexus 5-ön is láthatóan pixeles minden, pedig annak 445 PPI-s kijelzője van.
Ráadásul ahogy nézem, Vernee Thor-ban nincs is giroszkóp, ami a forgás megbízható detektálása miatt elengedhetetlen VR-hoz.
Nem kötelező. A beállításokat beolvastathatod QR kód segítségével is. Ha annak a vr szemüvegnek a dobozában nincs QR kód akkor kereshetsz az interneten hozzá. Úgy látom hogy a linkelt vr headset egy vr box klón és a vr box kódja meg fog felelni hozzá.
Egy bluetooth controllert még ajánlott hozzá venni. Jó valami alap olcsó is.
A felbontás minél nagyobb annál jobb. A nagyobb 1440x2560 felbontású direkt VR-ra is szánt telefonokon is látni azért hogy ott vannak azok a pixelek 5 col körüli méretnél (ez főleg állóképeknél tűnik fel) de ezeken már élvezhetők a VR tartalmak.
8K közeli felbontás már ideálisabb lenne... De ez még pár év.
Nekem a fullHD-s telefonok is nagyon pixelesnek tűnnek telefonos VR headsetben. De én próbáltam Riftet és Viveot is és ezekhez tudom viszonyítani.
Kipróbálni jó a te telefonod felbontása is de inkább el fog riasztani a VR-ozástól. Ha mégis megtetszene akkor már be kell ruházni egy nagyobb tudású telefonra ami elég nagy előreugrás lesz.
Az se mindegy hogy milyen giroszkópok vannak a készülékben és hogy a telefon milyen sebességgel futtatja a VR alkalmazásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!