Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Nfc kötelező VR-hoz?

Kaiu kérdése:

Nfc kötelező VR-hoz?

Figyelt kérdés

Udv a telefonomon nincs nfc es a mobil vr szemuvegnel azt irtak csatlakozas:nfc szoval nfc nelkul nem lesz jo?

Neztem egy masikat ott nem irta hogy kell hozza nfc.

[link]

Itt irja masnal nem...

2016. okt. 20. 17:52
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem kötelező, gyanítom ezek az eszközök csak arra használják, hogy automatikusan el tudják indítani a megfelelő szoftvert, ha berakod a tartóba.

Ugyanakkor, jó lenne tudni, milyen telefonod van. VR-hez ugyanis nagyon nagy képpontsűrűségű kijelzőre van szükség (5" mellé full HD minimum), és az a gyanúm, hogy telefonod nem ilyen. NFC felsőbb kategóriákban alaptartozék, és azok ismérve általában a nagyon nagy felbontású kijelző is.

2016. okt. 20. 18:14
 2/8 A kérdező kommentje:

Vernee thor elvileg 720p felbontas

5” 720p HD IPS 1280x720px, 294 ppi, 500 nit fényerő.

2016. okt. 20. 18:47
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez rosszabb, mint a nem Plus iPhone 320-as PPI-ja. Én legelőször ezzel próbáltam ki, Wolfenstein3D szinten volt pixeles minden, élvezhetetlen. Ha ragaszkodsz a VR-hoz, inkább rendelj egy cardboxot pár dollárért, meg fogod köszönni, mert csak pénzkidobás lenne. Még a Nexus 5-ön is láthatóan pixeles minden, pedig annak 445 PPI-s kijelzője van.

Ráadásul ahogy nézem, Vernee Thor-ban nincs is giroszkóp, ami a forgás megbízható detektálása miatt elengedhetetlen VR-hoz.

2016. okt. 20. 19:07
 4/8 A kérdező kommentje:
Ertem koszonom :)
2016. okt. 20. 19:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem kötelező. A beállításokat beolvastathatod QR kód segítségével is. Ha annak a vr szemüvegnek a dobozában nincs QR kód akkor kereshetsz az interneten hozzá. Úgy látom hogy a linkelt vr headset egy vr box klón és a vr box kódja meg fog felelni hozzá.

Egy bluetooth controllert még ajánlott hozzá venni. Jó valami alap olcsó is.

A felbontás minél nagyobb annál jobb. A nagyobb 1440x2560 felbontású direkt VR-ra is szánt telefonokon is látni azért hogy ott vannak azok a pixelek 5 col körüli méretnél (ez főleg állóképeknél tűnik fel) de ezeken már élvezhetők a VR tartalmak.

8K közeli felbontás már ideálisabb lenne... De ez még pár év.

Nekem a fullHD-s telefonok is nagyon pixelesnek tűnnek telefonos VR headsetben. De én próbáltam Riftet és Viveot is és ezekhez tudom viszonyítani.

Kipróbálni jó a te telefonod felbontása is de inkább el fog riasztani a VR-ozástól. Ha mégis megtetszene akkor már be kell ruházni egy nagyobb tudású telefonra ami elég nagy előreugrás lesz.

Az se mindegy hogy milyen giroszkópok vannak a készülékben és hogy a telefon milyen sebességgel futtatja a VR alkalmazásokat.

2016. okt. 20. 20:36
 6/8 BM-Striker ***** válasza:
Thor-na nincs gyro, csak accelerometer, emiatt a fejforgatás nem fog jól működni.
2016. okt. 20. 21:30
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom a segito hozzaszolasodat. :)
2016. okt. 21. 14:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Én S7 szintű mobil alatt nem fognék VR-ba :)
2016. okt. 21. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!