Ha feljelenteném, vagy beperelném a tanárt, szerintetek a rendőrség cselekedne?
(Gimi 1. osztály)
Elvette a telefonom, és azt mondta hogy November 1.-én fogom csak visszakapni. Gyakorlatilag kiszedte a kezemből.
Ha érdekel valakit miért vette el, csak az időt néztem meg rajta. Persze ezt ő nem hitte el.
Namost ha holnap bemennék a rendőrségre hogy elvette, vagy gyakorlatilag ellopta, és a fiókjában elzárva tárolja, akkor a rendőrség kimenne az iskolába, tartana "házkutatást"?
Bár tanár, de gondolom csak nem hagynák annyiban, hogy ezt kijelentette hogy 1 hónapig nála marad.
Jó-jó, azt tudom ha ezt tényleg megteszem akkor kereshetek másik iskolát, de amúgy is szeretnék :D
Gondolom, az iskola belső szabályzata (aka HÁZIREND) pontosan leírja, mi ilyenkor a szokás. Mit tehet a tanár, és mit a diák. Feljelentheted a tanárt, majd jól kiröhög a rendőr. Nyilván ez a legfontosabb dolga, hogy egy hülyegyerek telefonját visszakérje a tanártól, ahelyett, hogy valódi bűncselekményeket derítsen fel. Minek házkutatás? Tudod te is, hol a telefon.
A helyedben én igyekeznék nagyon jó gyerek lenni. Odamennék a tanárhoz térden csúszva, pitiznék, megígérném, hogy többé nem fordul elő, hogy megszegem a házirendet, sőt akár plusz feladatot, szorgalmit vállalok, csak adja vissza a telefont. Hátha akkor megenyhül. Neki az a fontos, hogy tanulj a hibádból. Ha vissza akarod kapni a telót, bizonyítsd be neki, hogy már tanultál belőle. Készülj rendesen minden órára, légy éltanuló stb. Ezzel csökkentheted az elkobzási időt.
Egy normális tanár egy időnézésért nem vette volna el, bizonyára ez volt az utolsó csepp abba a bizonyos pohárba.
Egyébként ha jó fiú leszel valószínűleg már holnap visszakapod.
Gondodolom a tanár nem szó nélkül vette el, hanem az órán nem lehet használni.
Használtad.
Mi a kérdés?
A házirend nem írhatja felül a törvényeket, és a törvény szerint nem veheti el a telefont a tanár.
Szép is lenne, beleírnák, hogy szabad gyilkolni és akkor már szabad...
Ne egyből rendőrségre menj.
Először a tanárhoz, majd ha nem adja vissza akkor az ofődhöz, ha még mindig semmi akkor az igazgatóhoz.
Ha még mindig semmi akkor rendőrség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!