A Pokemon Go napi 30-35 mega netet eszik, ami egy hónapban olyan 1 giga körül mozog. Nem sok az egy kicsit?
Meg offline térképem van. (Amennyiben az offline-nak van minősítve, hogy a google térképben le van töltve a Budapest területe)
Napi 2-3 órát játszom átlagban. (Van, hogy 1-3 napig alig tudok csak 30 percet járszani egy nap, viszont heti 2-3 alkalommal 4-6 órát kempelek a városligetben)
Nem érzem egyes válaszolót, mert ennyi idő, egy játékra nem sok (arról nem is beszélve, hogy kinnt vannak a szabadban az emberek és nem a 'gép előtt görnyednek').
Kérdező: ez van, nem lehet ez ellen mit csinálni. Így írták még a játékot. Játhasz PC-n, de az, már nem ugyanaz.
Nem tudom, nekem letöltött térkép mellett, 3 játék óra alatt a Városligetben nem fogyott el a kemény 4 megabyte mobilnetem.
Az amúgy nem igaz, hogy korlátolt nettel is tökéletesen megy... Persze, van, hogy működik, de gyakran nem tölti be a Pokémonokat, csak a "karikájukat", vagy a Gym-ek nem működnek normálisan, a Pokéstopok nem adnak néha dolgokat, stb.
Napi 2-3 óra játékkal 130 megát fogyasztott egy hónap alatt.
Próbálj wifi-re csatlakozni, ahol csak lehet. Meglepően sok helyen van. De a legfontosabb az, hogy ha csak a Pokémon GO miatt vettél netet és másra nem is akarod használni, akkor tilts le minden más alkalmazást. Pl. látsz bármilyen értesítést, miközben játszol? Frissítés, facebook, bármi. Mert ha igen, akkor az az alkalmazás fut és veszi a neted rendesen. Alapjáraton a pokémon GO alig fogyaszt, tehát tuti pár alkalmazást futva hagytál.
Nem hagytam semmit bekapcsolva, csak a pokemon használ annyit.
Tehát 10 nap alatt fogyasztott 350 megát. Az nagyon soknak tűnik nekem. Nem tudom, hogy mit csinálhatok én jól. 3G-s netem van, aminek "elvileg" nem kéne befolyásolnia az adatmennyiséget. Telekomos vagyok, aminek szintén "elvileg" nem kéne befolyásolnia az adatmennyiséget.
Próbálok azon gondolkozni, hogy milyen adatforgalom zajlik itt egyáltalán. Ugye, neked fel kel töltened a helyadataidat, és ha csinálsz valamit a pokémonjaiddal vagy elfogsz valamit, akkor azt, illetve le kell töltened a pokémonok helyzetét, paramétereit néhány száz méteres sugárban, a stopok, gymek helyzetét, képeit, egyéb információit. A sightings list 15 mp-enként frissít, ha jól emlékszem. Ez semmiképpen sem tűnik soknak, hiszen minden képi információ már benne van magában az alkalmazásban, leszámítva valószínűleg a stopok képeit. Így valamennyi különbség biztos van az adatforgalom/nap használatban attól függően, hogy hogyan és hol játszol: hogy sűrűn vannak-e a stopok/pokémonok, illetve hogy ugyanazokat a stopokat látogatod-e meg egy időintervallumban, vagy csak egyenes vonalban végigmész Budapest össze stopján. De most itt vagy nyolcszoros különbségről beszélünk, ennyit nem befolyásolhat ez. Hát tényleg nem tudom.
Arra tudok még gondolni, hogy nálad sokkal gyakrabban frissíti a te helyzeted és /vagy a pokémonok helyzetét. De még így is túl soknak tűnik a különbség. És amúgy sem tudnám, ezt hogy lehetne orvosolni.
Gyanús még az a két nagy ugrás is, de ha csak arról van szó, amit említettél, hogy néha alig játszol, és az első pár nap a képen pont ez volt, utána meg kimentél játszani két napot, akkor az oké, mármint nem oké, csak konzekvens.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!