Kinek is van igaza?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy fontos kérdéssel fordulok hozzatok!

A GSMHome-rol lenne szó.

2015. November 3-án vettem tőlük egy Lg készüléket. A telefon nem működik úgy ahogy kéne. Rengeteg hibája van. Elvittem hozzájuk, hogy javítsák meg, mert ez így számomra nem állapot. Azt mondták elküldik az LG-hez javítatásra, ami sacc per kábé 2-4 hét. A készüléket 4 nap elteltével vissza adták, ugyan olyan állapotban. Elolvasva a garanciális papiron szereplő jogaimat erre a pontra találtam:

"A termék hibája esetén a Megrendelő első sorban -választása szerint- kijavítást vagy cserét követelhet. Kivéve, ha a Szolgáltatóknak a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlitva aránytalan többletköltséget eredményezne."

És itt jön a kérdés. Akkor én most kérhetem a készülék cseréjét, amit nekik kötelesek elfogadniuk? Kérdeztem tőlük is, de azt mondták ez nem lehetséges az aránytalan többlet miatt, de mi ugy értelmezzük, hogy a készülék árának nem haladhatja meg a cserére kívánt készüléknek árát.

Kérném,hogy aki tud segíteni az írjon, mert én már semmit sem érték.

2016. júl. 25. 12:52
 1/2 anonim ***** válasza:

Cserélni csak ugyanolyan készülékre lehet, mint amilyet bevittél.

Viszont ha nincs semmi fizikai hibája (vagyis működőképes, nem romlott el benne semmi), akkor nyugodtan mondhatják azt, hogy nem foglalkoznak vele.

Mert abból, hogy leírtad, hogy "nem működik úgy ahogy kéne", feltételezem működik, csak neked nem tetszik az, ahogy működik. Erre a vásárlás idejében (ha netről rendelted) minimum 14 napod volt, hogy eldöntsd tetszeni fog-e, vagy nem, ugyanis annyi időn belül vissza lehet küldeni, és a teljes pénzt visszafizetik.

Őszintén megmondom, ezzel én se foglalkoznék, ha nem fizikai hibája van. Legközelebbi telefonvásárláskor körültekintőbbnek kell lenni a működését illetően.

2016. júl. 25. 13:01
 2/2 A kérdező kommentje:

"Csak" annyi a baja, hogy rossz a mikrofon, nem hallja a masik fel amit mondok , túl melegszik, az sd/sim kártyát nem ismeri fel, a billentyűzet nem használható rendesen mert gondol egyet és eltűnik, és ugye a szokasos lassú, lefagy, összeomlik problémák.

Eleinte tökéletesen működött, nem 14 nap elteltével romlott el, logikusan ha az alatt az idő alatt megy tönkre vissza küldtem volna, de nem igy volt.

Ők azt mondták igényelhetem a cserét, DE többletköltség...

2016. júl. 25. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!