Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ha vásárolsz egy okostelefont,...

Ha vásárolsz egy okostelefont, milyen szempontokat veszel tekintetbe?

Figyelt kérdés

Milyen követelményeket támasztasz egy okostelefonnal szemben?

Melyek azok az alapdolgok, vagy akár specialitások, amelyek mindenképp döntően határozzák meg, hogy választásod melyik készülékre esik?

2016. jún. 11. 05:51
 1/8 anonim ***** válasza:

Először is rendszert választok.

Ios-nél nincs sok választás, veszem amire pénzem van

Windows 10 Mobile-nál sok készülék van, de sávos, így veszem amire pénzem van

Androidot meg nem veszek, azt majd leírja valaki más.

2016. jún. 11. 06:05
 2/8 anonim ***** válasza:

Számomra elsődleges szempont, hogy WP 10 rendszerű legyen.

IOS nem éri meg az árát, a használható droidok úgyszintén nagyon drágák.

Legyen rajta vaku.

A felbontás szinte lényegtelen a kijelző mérete miatt.

2016. jún. 11. 06:35
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem ez a másodok telefon, meg van egy tablet , android. De semmi baj vele. Tökéletesen működik mindegyik, igaz én kínából hozattam. Tiszta android van rajta, nekem még sose állt , akadt meg vagy soha nem fagyott le. Mondhatom tökéletes . Ami a lényeg pedig kb harmadába kerül mint a hasonló tudású itthon kapható telefon. Én nem azért vettem hogy mutogassam, dicsekedjek vele.
2016. jún. 11. 06:40
 4/8 anonim válasza:
Processzor, RAM, telefon méretei, akkumulátor, operációs rendszer típusa és verziója, kamera, képernyő fényereje ( látszodjék napon is ).
2016. jún. 11. 06:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

1. Rendszer: Android

2. Telefonméret: Egy kézzel is szeretném tudni használni, ez 5" vagy kisebb képernyőt jelent

3. Kijelző felbontása és minősége: FHD lehetőleg AMOLED

4. Minden Magyarországon használt 4G sávon működjön

5. Mennyi custom ROM érhető el hozzá

6. Gyors GPS

7. Kamera legyen legalább közepesen jó

2016. jún. 11. 07:57
 6/8 anonim válasza:

Mivel ezek a kütyük már elég sok mindent tudnak és az igények sem egyformák, így nehéz általánosan tanácsot adni. A paramétereken felül érdemes lehet legalább egy mobilaréna tesztet végigolvasni, ha már sok pénzt el akarunk költeni (a részletes leíráson és véleményezésen felül megnézhetjük például, hogy milyen minőségű fotókat készít a készülék stb).

Én androidban utazom, tehát ez egy szempont. Jó dolog ha az akksi viszonylag sokat bír és a készülék egy kézzel is kezelhető legyen (max 5"). Nem vetem meg ha szép fotókat és videókat készít és ez mellett az is pozitívum ha vízálló, de ez nem kritérium (van akciókamerám is). Előny ha gyors a GPS és van benne giroszkóp is! Ha valaki nem akar mobil VR-ban gondolkodni, akkor 5"-ig a sima HD felbontás bőven elég (1280x720), jól élvezhető, de ennél kisebbet már nem választanék. Sarkallatos pont a memória (RAM) mennyisége azaz Androidnál a 2GB már alap szerintem, de 1,5GB alatt semmiképpen sem ajánlanék senkinek készüléket. A processzor minimum 4 magos 1,3GHz vagy jobb a GPU meg szintén igény függő. Nagyon jónak tartom még a Z1 compacz és az S5 központi rendszerchipjét (4 magos CPU 2GHz felett, adreno 330 GPU-

val). A belső táhely egyszerűbb felhasználók esetán is legyen 8GB legalább, de 16GB-ra mondanám azt, hogy nem rossz. Fontos az SD kártya bővíthetőség, de ha nincs ilyen lehetőség, akkor a belső tárterület legyen minimum 32GB vagy több.

Komolyabb kategóriáknál én preferálom a komolyabb márkákat, rendes támogatással, garival stb. Olcsó kategóriában sztem mindegy.

2016. jún. 11. 08:41
 7/8 anonim ***** válasza:

Android legyen, legalább 2 gb rendszermemóriával.

Legalább 16 gb belső memória, hogy bármit fel tudjak telepíteni.

5"-nál ne legyen nagyobb a kijelzője.

4G sáv is jó lenne, de a B20-at a külföldről jövő telók nem ismerik és annyival többet tudnak azonos értéken, hogy ez annyira nem lényeges.

Gorilla Glass legyen, ne törjön már be annyitól, hogy rászáll egy lepke.

2016. jún. 11. 10:58
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. jún. 13. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!