Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Egy olyan alacsony keresetű...

Egy olyan alacsony keresetű országban mint Magyarország, mi vesz rá valakit arra hogy egy átlag fizetés háromszorosáért vásároljon telefont?

Figyelt kérdés

Régóta foglalkoztat az a kérdés hogy miért vásárolnak az emberek horribilis összegekért olyan telefonokat, amelyeket semmi másra nem hásználunk csak: Facebook, Messenger, Youtube (talán Chrome).

Sok embert ismerek de talán kettő embert tudnék felhozni akik a munkájuk miatt használnak nagyobb tudású telefont.

Arra kérek mindenkit aki elolvassa a kérdésemet hogy érvelje nekem miért vesz magának vagy miért vetet magának olyan készüléket aminek a tudását, soha nem fogja kihasználni?

Válaszokat és érveket előre is köszönöm! :) 22/f

2016. márc. 28. 17:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%
Egyrészt részletre megvehetik, így ki lehet bírni. Másrészt te sem használod ki a pc-det, minek vettél olyan rágát?
2016. márc. 28. 17:24
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Például rongyrázás. Épp úgy mint amikor valaki csak azért fizet be egy luxusnyaralásra hogy másoknak elmondhassa és nem azért mert élvezi.
2016. márc. 28. 17:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Sokan tényleg nem használják ki a telefonukban rejlő potenciált,viszont aki folyamatosan internetezik,mellette használja a Gps-t,játszik is rajta,filmet néz,videózik, annak jó ha nagyobb erőforrással rendelkezik a telefonja,de a többség alig használja valamire! :)
2016. márc. 28. 18:30
 4/11 anonim ***** válasza:
Egyrészt van benn társadalmi nyomás is, másrészt sok ember ezen próbál kompenzálni egy-két dolgot. Mint egy felsőkategóriás autó panelház mellé. Vagy még pár éve a plazma-tv őrület. A fogyasztói társadalom megeteti az emberekkel. Én személy szerint nem adnék ötvenezernél többet egy telefonért.
2016. márc. 28. 20:36
 5/11 anonim ***** válasza:
85%

Az ember se használja az agyának 100%át és azt sem szoktuk normális embernél megkérdőjelezni hogy miért nem. Van aki ezt szereti.

Az én példám: anno régen kipróbáltam az első generációs iphone-t. Ott vettem alkalmazásokat, mert szükséges volt akkor. Aztán amiko ki akartam cserélni később a telefont rájöttem hogy amiket vettem azok androidra nem vihetők át és újból meg kell mindent vennem, volt ami meg nem is volt androidon az újabb készülékeknél, vagy nem volt iOSen kívül másra tehát hiába kerestem, egy telefon árányi appom volt viszont másik iphone-on meg ment mind, így pl ma is van olyan appom ami az első generációs telefon óta megvan és működik, mert azt is fejlesztették pedig már vagy 3-4 iphone-t azóta le ekllett cserélni mert nagyon elment rajtuk az idő. Tudom hogy a mai androidosak némeéyike klassszisokkal jobb mint a szifon de most már ha elkezdtem nem dobom ki a pénzem mert tényleg minden vásárolt appom menne a kukába vele.

2016. márc. 28. 20:50
 6/11 anonim ***** válasza:
mert más értéket nem tudnak magukból megmutatni
2016. márc. 28. 21:36
 7/11 anonim válasza:
Ezen én is sokat gondolkozok és rendszeresen vitatkozok ismerőseimmel. De nem csak telefont, sok terméket lehetne mondani amit csak a márkájuk miatt vagy a villogás miatt vesznek meg az emberek. Sose értettem, ha én milliomos leszek se fogom megvenni a dupla annyiba kerülő dolgot mikor alig jobb valamival mint az olcsóbb ráadásul ki sincs használva.
2016. márc. 29. 17:14
 8/11 anonim ***** válasza:
39%

Dede, milliomosként meg fogod venni, majd meglátod, csak juss el oda ;-)

Több oka is lehet annak, ha valaki drága dolgot vesz Magyarországon, itt van három is:

1. az átlag fizetés háromoszorosát kapja, vagy még annál is többet. Ilyen van.

2. magasabbak a minőségi elvárásai (nem a tudása elsősorban, hanem az összeszerelés minősége, anyaghasználata, stb.), mint a pénze, de nem tud kompromisszumot kötni. Vagy nem akar. Számomra ez is egy elfogadható érv.

3. számít neki az információ biztonsága, így nem szeretne abba a helyzetbe kerülni, hogy a boltból kihozott termékre (most itt konkrétan informatikai termékre gondolok) biztosan nem kap biztonsági frissítéseket. Hiába olcsó valami, ha ki-be jár rajta a fél világ. Úgy gondolom, hogy ez sem elhanyagolható elvárás.

2016. márc. 29. 20:40
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Röviden: Mivel nem átlagos a keresetem.
2016. márc. 31. 13:21
 10/11 anonim ***** válasza:
A látszat miatt. Mindenki többnek akarja mutatni magát.
2016. ápr. 2. 04:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!