Találtam egy iPhone 5c-t. Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Már több, mint 1 éve találtam egy fehér színű iPhone 5c- t. Raktam ki papírokat, de senki nem keresett ilyen telefont. Nem tudom mit csináljak vele. Le van kódolva. Fel lehet valahogy törni, hogy fel tudjak hívni valakit a névjegyzékből? Vagy mit csináljak?2016. febr. 27. 10:08
11/12 anonim válasza:
"rendőrségnél kell leadni még mindig"
Sose kellett.
18/1960. (IV. 13.) 1. § (1) A találó köteles a talált dolgot a találástól számított nyolc nap alatt a dolog elvesztőjének, tulajdonosának vagy más átvételre jogosult személynek (a továbbiakban: jogosult) átadni, vagy a jegyzőnek beszolgáltatni.
(2) A személyi tulajdon szokásos tárgyai körébe tartozó dolgoknak a jegyzőnek való beszolgáltatásakor a találó nyilatkozni köteles arra nézve, hogy igényt tart-e a dolog tulajdonjogára. A találó igénybejelentéséről a jegyző igazolást ad
Egyébként: [link]
12/12 anonim válasza:
akkor indulok is dolgokat "találni"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!