Hogy működik a mobiltelefon lenyomozása/detektálása? Nem értem!
Ha egy hálózatfüggő mobiltelefonba egy másik szolgáltató kártyáját teszik bele nem kezdeményeznek hívást, sem sms-t, nincs térerő és a sim kártyát sem ismeri fel, nincs hálózat akkor mégis hogy tudná a szolgáltató, hogy milyen sim kártya került a készülékbe? Hiszen hálózatfüggő!
Ráadásul a használják mit jelent? Beleteszik 2 percre a sim kártyát...nincs hálózat nincs térerő kiveszik és hopp máris tudják kinek a nevén van a sim kártya? Szerintem ez csak mese és egyrészt kártyafüggetlen vagy azonos hálózatú sim kártya kell ehhez és használat azaz hívás/sms azaz adatforgalom! egy sima hálózattal nem kompatibilis kártya 1 percre való behelyezése nem lenyomozható!
1.ha szolgáltató figyeli a mobilt imei alapján akkor a figyelést követően belekerült sim kártyát látja csak vagy a figyelés előtti sim kártyát/kártyákat is?
2. ha nincs hálózat és nem ismeri fel a sim kártyát a mobil akkor mégis honnan tudná a szolgáltató a kártya adatait?
pl lopnak egy telefont április 1-én délután 15:04 perckor..a mobil t-mobilos....április 1-én 15:30 perckor valaki beleteszi a pannonos kártyáját 2 percre se kép se hang se hálózat se semmi nem kezdeményez se hívást se sms-t nem is tudna..kiveszi a kártyát...az áldozat április 2-án feljelentést tesz..a rendőrség/szolgáltató akcióba lendül...bemérés/lenyomozás és minden ami kell akkor a szolgáltató április délután 15:04-től figyeli vagy feljelentést követően figyeli április 2-tól a mobilt? Nem igazán világos!
Ha hálózat van, akkor bármikor meghatározzák a telefon pontos helyzetét, hálózat nélkül meg mi a fenének lop valaki telefont? Az imei szám nem változik a telefonon, így az bármikor bemérhető, ahogy használni kezdik.
Ez az elmélet, gyakorlatilag nálunk soha nem találják meg.
Nem találják mert nem akarnak foglalkozni a telefon lopásokkal, túl piti üzlet és sok a munka már csak 1 darabot is lemyomozni. Az nem elég hogy megvan a pozicio, az imei stb technikai adat, hanem ki kell küldeni a rendőr kollégákat, jegyzőkony, macera, és a végén kiderül hogy nem is ő lopta hanem vette a piacon.
Viszont ha valami komoly büncselekmény felderítéséhez kell akkor órákon belül elkaphatnak, ha akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!