Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Egy Iphone 5-ös mennyivel...

Egy Iphone 5-ös mennyivel "tud" többet egy átlagos telefonnál?

Figyelt kérdés

Tehát ugye van egy átlagos "okos" telefon. Mindenféle cucc van rajta, képek, meg tárhelyek, meg video, meg tényleg minden.

És ugye itt van a Iphone 5-ös (tudom, hogy van 6-os, meg minden, de most ez érdekelne)

Mi az ami annyira extra és fantasztikus, hogy ezért hiteleket, kölcsönöket vegyen fel valaki, akinek amúgy nem lenne rá egy vasa sem?

2016. febr. 15. 21:19
1 2
 11/18 Wadmalac ***** válasza:
49%

#10: Nagy-nagy zöld pacsi.

Főleg, hogy egy 13 éves az okosteló funkciókból csak a faxbúkot, fotózást, instagramot, játékot meg netezést használja, azt meg tudja ugyanolyan jól egy középkategóriás android vagy WP is, töredéke árban.

Az IOS egy kevés hardverre optimalizált rendszer, ezért lehet esetleg stabilabb, mint a nyeles serpenyőn is futó, gyártónként változó színvonalon készülékhez farigcsált android.

De hogy szolgáltatásban felülmúlná az androidot, az egy botrányos zöldség.

Sajnos a fiatalok közt trenddé vált és ennek az ég egy világon semmi köze a valódi értékhez, csupán a külsőségekről szól. 30 éve a suliban kinézték azt, akinek nincs moncsicsije, 8 zenés kvarcórája, 10 év múlva azt, akinek tamagocsija nincs. Ennyi.

2016. febr. 16. 09:20
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Alapból nincs gond, meg nincs semmi követelődzés, de most valahogy ennél a témánál mintha megszállta volna valaki vagy valami a gyereket.

Szerintem valami osztálytársnak vagy barátnőnek lehet ilyen, aztán őt szeretné majmolni.

2016. febr. 16. 15:59
 13/18 anonim ***** válasza:
55%
egyszeru, venni kell neki androidos telot,aztan hasonlitsak ossze a tudast,minoseget az i5-el. pl mindket teloval fotozzak le ugyan azt,majd kuldjek at egymasnak bluetoothon......jah azt nem lehet az iphoneval...akkor NFC-n...ahhh az sincs az i5-be. na mindegy, akkor halgassanak radiot es nezzek meg a hang minoseget....fenebe az sincs az i5-be,,hmmmm akkor....hmmm segitsetek olyat tudok irni ami van az androidban de az iphoneban nincs, igy van ez forditva is? :D akkor....szerintem.....netezzenek. az van mindegyikben :D
2016. febr. 16. 16:51
 14/18 anonim ***** válasza:

azt azért cáfolnám, hogy ájfonon nem lehet bluetoth-on küldeni semmit. lehet. fotót meg főleg :)

egyébként teljesen igaz, hogy egy tizenéves gyereknek teljesen felesleges venni egyet csak azért, mert másoknak az van. főleg úgy nem, ha nem is igazán futja rá.

2016. febr. 17. 07:03
 15/18 anonim ***** válasza:

Na, itt vannak az iPhone szakértők... :-)

Egy 5-ösre nem igazán kell már hitelt felvenni, 40-60.000 Ft-ért vágják utánad, csak vidd el.

Egy "átlagos" telefonnál nem tud többet, csak másként:

1. tényleg nem szokása fagyni. Ha mégis, akkor az nagy valószínűséggel hardver hiba, nem oprendszer probléma.

2. a szoftver (még a legújabb is) teljesen elfogadható sebességgel teszi a dolgát. Nem mondom, hogy az iOS9 a legjobb rá, de nem zavaró.

3. ha úgy használja valaki, amire kitalálták, akkor nagyon kényelmes

Ez utóbbi az, amit kevesen csinálnak.

Mert nem bízik a felhőszolgáltatóban. Jobban bízik a PC-jében, ahová menti az adatait, holott sem biztonsági másolatot nem csinál róla, nincs titkosítva a rendszere, stb. Meg hát még fizetni is kell érte, legalább havi 300 Ft-ot. Rémes.

Mert könnyen szeretné a lopott cuccait (zenék, app-ok) használni. Igaz magyar nem áldoz 1500-2000 Ft-ot havonta streaming szolgáltatásra, mikor ingyé' is jön a zene a torrentről. Csak iPhone-ra macerás rakni, mert iTunes kell, bááááá... fujj. Meg "dzsélbrék", hogy az egyébként 2 eurós szoftver ingyen legyen meg. Szánalmas.

Aztán sokan verik a nyálukat arra, hogy nincs infra, meg a bluetooth-on nem lehet megosztani valamit. Ennek oka van. Lassú is, megbízhatatlan, és tök fölösleges. Mindenkinek van valamilyen felhős vacka (Google, iCloud, FB, stb.), ezeken keresztül a küldés megvalósítható, és még helyet sem foglal a készüléken. Jó, a hegytetőn talán nem működik, mert nincs mobilnet, de ennyire talán nem fontos a szelfi a jetivel, főleg nem annak, aki melletted áll.

Nincs FM rádió. Miért? Vannak hallgatható FM rádiók? Vannak. Budapest környékén. Netes rádiók vannak? Vannak. Az egész világon. Elég kis adatforgalmat generálnak, egy

2016. febr. 20. 00:28
 16/18 anonim ***** válasza:

.. elnézést, véletlenül elküldtem befejezés nélkül :-)

Szóval lényeg az, hogy nagyon jó rendszer ez, csak nagyon sokan nem úgy akarják használni, ahogyan ezt kitalálták, és ahogyan ezt a világ boldogabbik felén teszik.

Az egy másik kérdés, hogy szüksége van-e egy 13 éves gyereknek erre. Éppenséggel lehet. A családi megosztás egy jópofa dolog pl. Nem vásárolhat alkalmazást a jóváhagyásod nélkül. A családban vásárolt alkalmazások, zenék, filmek, stb. megosztható (nem kell többször megvenni). A korlátozások beállításával jobban kordában lehet tartani, mit csinálhat és mit nem a telefonnal. És sorolhatnám.

2016. febr. 20. 00:33
 17/18 anonim ***** válasza:

hol vágják az ember után 60ezerért? gondolom nem üzletben, használtan. amit azért nem túl ajánlatos bárhol, bárkitől venni, főleg ha az ember nem tudja mit kéne szem előtt tartania vásárláskor, mert könnyen pofára esés lehet a vége.

volt idő, amikor én is azt gondoltam, hogy nem kell ájfon, mert drága, mert úgyse tud többet stb. ...aztán mégis kipróbáltam és miután megszoktam (1hétig földhöz akartam verni :D ) nem cserélném le.

ebben az előttem szólónak tényleg igaza van: nem szokása lefagyni. 4év alatt egyszer fordult elő, hogy elakadt, de azt betudom a saját hibámnak, nem kell felpakolni a legújabb ios verziót, mindegyik azzal fut a legjobban, amivel kiadták+max. egy verzióval újabb.

az itunest viszont még mindig utálom, de megoldoldom, ha muszáj, meg hát zenét sem kell azért naponta cserélni.

infra minek? bluetoth-on képet és az iphone-val készített videót simán át lehet küldeni másik telefonra (igen, droidra is), pl. a fick nevű app-al, egyetlen legyintéssel a bluti bekapcsolása után.

végül 4db tablet kipróbálása után, amik teljesen az őrületbe kergettek az állandó akadás-lefagyás-várakozás kombóval úgy döntöttem, ha már megtehetem befektetek pár évre egy ipad air 2-be. imádom, még nem volt eset, hogy várnom kelljen rá vagy összeomoljon. nincs infrája, de tv távirányítónak is tökéletes (az ájfón is).

sz'al én már szeretem az apple cuccokat, ennek ellenére azt mondom, hogy egy gyereknek nem biztos, hogy kell venni egyet, főleg, ha szűkös a keret. de ha valaki ki tudja fizetni mindenféle nyűg nélkül, akkor miért ne? :)

2016. febr. 20. 05:34
 18/18 anonim ***** válasza:
iPhone 5-ről volt szó, azt már nem igen kapsz újonnan.
2016. febr. 21. 03:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!