Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Letezik keplet egy hasznalt...

Letezik keplet egy hasznalt telefon aranak megbecsulesere?

Figyelt kérdés
Pl. 2013-ban 235000ft ma 58000 boltban, akkor ennek ma, realisan mennyi az erteke hasznaltan (vegyuk azt, hogy megkimelt az allapota). Fele, harmada?
2015. dec. 7. 05:40
 1/2 anonim ***** válasza:

a kérdés jó, csak sajnos nem ilyen egyszerű a válasz..nincs képlet, csak szakmai hozzáértés..

ez viszont sosem optimális, ráadásul márka, és kereslet függő..

értelemszerűen aki az első darabokból vett aranyáron, az ilyenkor az eredeti húsz százalékát ha megkapja..

én ezért nem adom el, inkább a fiók.

sajnos nagyot lehet bukni, de ez minden ilyen cuccra érvényes..még az autóra is..

tehát, ha ma csak 58 újonan, akkor a megjelenéskori érték(nem vásárlás)nem sokat számít..

ha 15-öt kapsz érte, az már jónak számít. még akkor is, ha ma is csúcskategória...

nagyon nehéz a mobilpiacon jól járni...

2015. dec. 7. 10:36
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem van egy "képletem", kiindulásnak jó lehet.

Az első évben -30%, a következőben -20%, aztán minden évben -10% értékcsökkenéssel számolok, majd ezt ellenőrzöm a használt piacon. Általában be szokott válni.

Eleve kis értékű (100e Ft alatt) cuccoknál nem biztos, hogy jól működik.

2015. dec. 8. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!