Az Akai Electric Company, Ltd. az 1973-ban elhunyt Saburo Akai által 1929-ben, Japánban alapított szórakoztató elektronikai termékeket gyártó cég. A székhelye jelenleg Szingapúrban található, és a Grande Holdings leányvállalata, amelyhez a Nakamichi és a Sansui is tartozik.
Az AKAI név még gyermekkoromban rengetegszer került elénk, emlékszem mikor bejöttek az első VHS azaz videokazettás lejátszók, az AKAI egy megbízható ámde olcsó terméket kínált, AKAI volt a TV is és a videólejátszó is, a TV úgy 10 év után megadta magát de a videómagnó ami a fő termékük volt a 80's években talán még ma is működne ha összedugnám, csak azért került le a polcról mert a 90's években a CD-player leváltotta onnan, addig viszont sosem volt rá panasz. :)
Azt persze nem tudom hogy ez az AKAI az az AKAI -e ami a telefonokat gyártja, a WIKIPEDIA szerint igen, de a wiki sem tud mindent tökéletesen lévén csak olyan hétköznapi emberek szerkesztik azt is mint te vagy én.
Szó mi szó, anno gyermekkorom hőse volt az AKAI, mindig mikor TV-t néztünk, ami a 80's 90's években még igencsak gyakori volt, ott virított ez a név... :)
Sajnos, hogy a kérdésre is válaszoljak, nem tudom ma milyen márka az Akai, azt viszont biztosan tudom hogy úgy 90-ben még nagyon is jó volt. :)
Az Akai cég 2004-ben csödbe ment azóta nincs japán munkás mérnök keze a dologban meg japán alkatrész és pénz se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!