100 000 forint körüli tabletet tudnátok ajánlani?
Kikötéseim: 2 gb RAM vagy jobb, bővíthető memória, 1600 x 2560-as felbontás, Android KitKat vagy újabb, min. 8,4"
Én ezeket a tabokat találtam: Samsung Galaxy Tab S 8.4 Wi-Fi, HTC Nexus 9, Samsung Galaxy Tab PRO 10.1, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition)
Ezek közül melyik lenne a legjobb választás?
Ha ezeken kívül tudtok ennyi pénzért, akkor írjátok!
Na, ennek örülök.
Lehet, hogy segítséget tudok nyújtani, mert megjött. Néhány tapasztalat:
Amikor felkapcsoltam le voltam sokkolva (mivel még nem láttam élőben) ilyen gyönyörű kijelzőjű tabletet (viszont abba meg durva belegondolni, hogy milyen lehet a 8.4-es változat kijelzője :-)! Tehát kijelző szempontjából szerintem mindent ver!
Hardvere mára már nem a legjobb, de el lehet vele lenni, ha nem akarsz pl. WoT-ozni rajta.
Vicces dolog 10.5"-os tablettel fényképezni, de az a helyzet, hogy a kamerája érdemes rá (tabletes fronton szerintem az egyik legjobb)!
Nem tudom, hogy neked mennyire van szükséged rá, de mivel a microUSB portja OTG támogatású lehet akár egy notebookot is helyettesíteni vele, ha egy vezeték nélküli egér-billentyűzet kombóval használod.
Az ujjlenyomat érzékelőjéről meg annyit, hogy nincs olyan jó mint pl. egyes Apple termékekben, de céljának szerintem ez is teljesen megfelelő. Ha komoly biztonságra vágysz fontos lehet ez a funkciója (bár én nem ezért választottam ezt a tabot).
A következő, ami, hát hogy is mondjam, nagy pozitívum az a súlya. 450 gramm körül van, miközben a 10.5"-os tabletek maradéktalanul 500-600 gramm felett vannak. Lényeg az, hogy hosszabb tartása után el tud azért fáradni az ember keze (majd' fél kiló), de lényegesebben könnyebb, mint a többi ekkora tab. És ezt a súlyt a vékonyságával tudták elérni. Lehetne a neve akár Galaxy Tab Air is :-)
A multitaskinggal kapcsolatban hibátlan a tablet, de hát ezt el is várjuk 3 giga RAM-mal.
Üzemideje nem kimagasló, de nem is átlag alatti.
Hátoldalának a tapintása kimondottan jó, anyaghasználatával egyetemben.
Fontos elmondani, hogy én csak a sima Wi-Fi-s változatot vettem meg, ha van több rááldozható pénzed, akkor elgondolkodhatsz az LTE-s verzió megvételében, hiszen nem csak adatkommunikáció szempontjából kimagaslóbb, hanem maga a hardvere is jobb. Játékra szerintem az a verzió az alkalmasabb.
És a végére hagytam a tab legnagyobb negatívumát. Ez az ára. Egy majdnem másfél éves készülékről beszélünk, de legalább 120 ezerbe fáj, mindenféle tok nélkül, a Wi-Fi-s verzió.
Szerintem egy kimondottan jó vétel, ha az átlagnál egy kicsit nagyobb, megbízható, időtálló, gyors gépet szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!